De Lijn past proces verloren voorwerpen aan - Gevonden voorwerpen voortaan thuis bezorgd

De Lijn introduceert een gebruiksvriendelijk digitaal platform voor het terugvinden en thuisbezorgen van verloren voorwerpen.

19 juni 2024 - Vanaf deze maand maakt De Lijn het terugvinden van verloren voorwerpen eenvoudiger dan ooit met een nieuw online platform. Bij De Lijn worden er elk jaar zo'n 40.000 voorwerpen gevonden. Reizigers die een turnzak, smartphone, paraplu of ander item zijn kwijtgeraakt, kunnen nu snel en eenvoudig hun voorwerp opsporen, claimen en tegen een vergoeding thuis laten bezorgen. Deze service is beschikbaar voor alle bus- en tramlijnen in Vlaanderen.

Zo werkt het nieuwe systeem

Als de reiziger via het platform zijn voorwerp aan de hand van de foto en/of de beschrijving herkent, kan hij het voortaan claimen. Hoe beter de reiziger zijn turnzak, smartphone of paraplu daarbij omschrijft, hoe sneller De Lijn kan controleren of hij de rechtmatige eigenaar is. Het is dus in het voordeel van de reizigers om zo volledig en gedetailleerd mogelijke informatie te geven bij het claimen.

Verzending via de post

Na het betalen van de kosten (12,25 euro: 5 euro administratieve kosten en 7,25 euro verzendingskosten met bpost), controleert een medewerker van De Lijn de claim grondig om ervoor te zorgen dat alles veilig en correct verloopt. Vervolgens maken we het voorwerp verzendklaar en sturen we het via bpost naar het thuisadres.

Met deze nieuwe werkwijze biedt De Lijn een uniforme, veilige en efficiënte oplossing voor het terugbezorgen van verloren voorwerpen. Het bespaart reizigers een bezoek aan een van onze locaties en het ontlast de klantendienst, terwijl het proces voor iedereen duidelijk en toegankelijk is.

Voor meer informatie en om een verloren voorwerp te claimen: ​
https://delijn.be/verlorenvoorwerpen

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.