Gratis met historische tram naar feestelijke Antwerpse koopzondag

Reis op 2 juni 2024 gratis met een historische tram tijdens een feestelijke koopzondag georganiseerd door Quartier National

Op zondag 2 juni 2024 organiseert winkelvereniging Quartier National een extra feestelijke koopzondag. De hele wijk wordt omgetoverd tot een zomers paradijs, compleet met rust- en relaxeilanden, live muziek, gratis drankjes en de sfeervolle Sint-Andriesrun. Op deze bijzondere dag zorgt De Lijn voor een nostalgische toets door gratis ritten op historische trams aan te bieden.

Geniet van historisch vervoer

De historische trams rijden van het Centraal Station (Koningin Astridplein) naar de Lambermontplaats en stoppen bij alle haltes langs de route. Dit biedt een unieke kans om Antwerpen op een nostalgische manier te verkennen terwijl je geniet van alle festiviteiten.

Route en vertrektijden

De route loopt via de Gemeentestraat, Franklin Rooseveltplaats, Frankrijklei, Sint-Jorispoort, Lange Gasthuisstraat, Huidevetterstraat, Meirbrug, Groenplaats, Nationalestraat, Volkstraat en Leopold de Waelplaats naar de Lambermontplaats en terug.

De historische trams vertrekken vanaf het Centraal Station perron 6 en de Lambermontplaats op de volgende tijden:

  • 13:00 uur
  • 13:40 uur
  • 14:15 uur
  • 15:00 uur
  • 15:40 uur
  • 16:20 uur
  • 17:00 uur
  • 17:40 uur
  • 18:20 uur

Let op: vanwege verkeersomstandigheden kunnen de vertrektijden variëren. Reizigers zorgen daarom best dat ze minstens vijf minuten voor vertrek aanwezig zijn bij de halte.

Deze ritten zijn speciaal voor deze koopzondag gratis, een unieke kans om Antwerpen op een historische manier te verkennen en te genieten van alle festiviteiten.

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.