22 extra trams op lijnen 3, 5 en 9 voor Antwerp 10 Miles op zondag 10 oktober

Premetrostation Groenplaats zondag niet bediend van 15.30 uur tot 20 uur

Antwerpen loopt op hete kolen: op zondag 10 oktober kunnen sportievelingen eindelijk nog eens hun kunnen laten zien op de Antwerp 10 Miles. Met 22 extra trams zorgt De Lijn mee voor een vlot verloop van al dat geloop. Natuurlijk zijn er ook lijnen die niet hun normale reisweg kunnen volgen. Maar De Lijn wijst haar reizigers zo duidelijk mogelijk de weg.

22 extra trams

Antwerpen verwacht een groot aantal lopers en supporters op 10 oktober. Doordat heel wat straten op en langs het parcours zijn afgesloten, is de tram de beste manier om naar de stad te komen. Om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van de Antwerp 10 Miles, zet De Lijn haar beste beentje voor. Dankzij samenwerking met organisator Golazo rijden zo maar liefst 22 extra trams, goed voor ongeveer 7 000 plaatsen bovenop het gewone aanbod. De bijkomende trams rijden op de lijnen 3, 5 en 9.

De Lijn raadt haar reizigers aan om op tijd te vertrekken want het zal behoorlijk druk zijn in de stad, dus ook aan de haltes en in de trams.

Alle details zijn terug te vinden op de website van De Lijn: www.delijn.be/10miles

Premetrostation Groenplaats niet bediend van 15.30 uur tot 20 uur

Voor de veiligheid van de reizigers wil De Lijn grote drukte in de premetrostations voorkomen. Daarom stoppen in  premetrostation Groenplaats de trams zondag niet van 15.30 uur tot 20 uur. Elk perron heeft daar immers maar 1 uitgang die ook als ingang dient. De trams stoppen wel de hele dag in het vlakbij gelegen station Meir. Daar zijn meer toegangen naar de perrons, waardoor de toekomende en vertrekkende reizigers makkelijker gescheiden kunnen worden.

Frederik Van Eeden en Halewijn

Tijdens de uitstroom (tussen 14.30 uur en 19.30 uur) sluit De Lijn de haltes Halewijn en F. Van Eeden telkens in één richting af:

  • halte F. Van Eeden: tram rijdt alleen richting Rechteroever
  • halte Halewijn: tram rijdt alleen richting Linkeroever.

Op het F. Van Eedenplein worden 2 wachtzones gecreëerd:

  • richting Sportpaleis (en Merksem)
  • richting station Antwerpen-Centraal.

Reizigers wachten buiten voor het premetrostation. De lijncontroleurs coördineren de situatie en zorgen dat ze gefaseerd en veilig binnen kunnen.

Aangepaste trajecten bus en tram

Om de deelnemers veilig te laten lopen, past De Lijn op zondag 10 oktober ook de trajecten aan van tramlijnen 1, 4, 7 en 11 van buslijnen 180, 181, 182, 183, 17 en 36. Het gaat vooral om lijnen die het parcours van de Antwerp 10 Miles kruisen in Antwerpen.

Op www.delijn.be/10miles vinden de reizigers de gedetailleerde aanpassingen.  

Info over de Antwerp 10 Miles: https://www.sport.be/antwerp10miles/nl/

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.