vanaf 1 oktober: 3 extra buslijnen aan AZ Sint-Maarten

vanaf 1 oktober: 3 extra buslijnen aan AZ Sint-Maarten

260 bussen per dag naar nieuwe ziekenhuiscampus

Vanaf 1 oktober passeren ook de streeklijnen vanuit Lier, Duffel en Sint-Katelijne-Waver voor de deur van de nieuwe campus AZ Sint-Maarten. Voor de bediening van het nieuwe ziekenhuis hertekende De Lijn haar aanbod in het noorden van Mechelen. Eerder werden al de stadslijnen 2 en 5 verlengd. Op een werkdag passeren dan 260 bussen aan het ziekenhuis.

 

Streeklijnen 550, 551 en 552 maken ommetje

Vanaf 1 oktober stoppen de streeklijnen 550, 551 en 552 aan het ziekenhuis. De halte bevindt zich aan de rotonde aan de ingang van het parkeergebouw. Samen zorgen ze om het kwartier voor een verbinding van de wijk Ghandi met het station en het ziekenhuis. Daarna rijden ze door naar hun eindpunt. Bus 550 rijdt elk uur naar Lier, lijn 551 elk uur naar Sint-Katelijne-Waver. Lijn 552 vertrekt om het halfuur naar de Kievitstraat.

Om een vlotte bediening mogelijk te maken, is een verkeerslicht geplaatst op de Liersesteenweg. Zo verliezen de bussen die de site verlaten zo weinig mogelijk tijd. De schoollijn 558 (Mechelen – Sint-Katelijne-Waver scholen) blijft op de Liersesteenweg en bedient het ziekenhuis niet.

 

Busnet in Mechelen-Noord hertekend

Alles samen passeren op een werkdag 260 bussen aan AZ Sint-Maarten. Dat is vergelijkbaar met de 320 bussen die stoppen aan het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen.

Omdat het nieuwe ziekenhuis gericht is op de ruime regio, is het cruciaal dat de site vlot bereikbaar is vanuit de alle omliggende gemeenten. Daarom heeft De Lijn 5 buslijnen in het noorden van de stad hertekend. 2 stadslijnen zijn verlengd tot de hoofdingang van AZ Sint-Maarten, 3  streekbussen verlaten even de Liersesteenweg om het ziekenhuis te bedienen. Vanuit het stadscentrum heb je 7 bussen per uur naar de site. Met dit aanbod gaat De Lijn in op de vraag van patiënten, bezoekers en medewerkers, ook van de vroegere campus in Duffel.

 

Stadslijnen 2 en 5 verlengd

De Mechelse stadslijnen rijden sinds 1 september tot voor de hoofdingang van het ziekenhuis. AZ Sint-Maarten is de nieuwe begin-/eindhalte van lijn 2 (via het station naar het Vrijbroekpark) en lijn 5 (via station naar de Geerdegemdries). Beide lijnen rijden om het kwartier tussen de hoofdingang van het ziekenhuis en het station van Mechelen via de wijk Tivoli.

Contacteer ons
Tom Van de Vreken Woordvoerder VVM De Lijn / Antwerpen, De Lijn
Tom Van de Vreken Woordvoerder VVM De Lijn / Antwerpen, De Lijn
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.