3 nieuwe reisinfotoepassingen voor reizigers De Lijn

Minder invulwerk en muisklikken

Dinsdag 10 juni 2014 — Om het makkelijker te maken om de bus of tram te nemen, lanceert De Lijn drie nieuwe reisinfotoepassingen: een app die de volgende halte aankondigt, een vernieuwde routeplanner op de website en een vernieuwde zoekfunctie voor dienstregelingen. De nieuwe toepassingen vereisen minder invulwerk en muisklikken. Met de nieuwe toepassingen wil De Lijn het gebruiksgemak voor haar reizigers verhogen en de tevredenheid verbeteren.

 

Nieuwe routeplanner

De nieuwe routeplanner op de website vergt veel minder invulwerk dan de vorige versie. Het volstaat om enkele beginletters in te geven om het vertrek- en/of eindpunt te selecteren uit een lijst. Het volledige adres ingeven is niet meer nodig. Daarnaast kan de reiziger ook zijn volledige route bekijken op een kaart of downloaden als pdf.

 

Nieuwe dienstregelingenzoeker

Met de nieuwe dienstregelingenzoeker kan de gebruiker meteen de dienstregeling op het scherm raadplegen. Het is niet meer nodig om daarvoor een pdf te openen. Daarnaast kan je eenvoudig de datum veranderen of de dienstregeling in de andere richting opvragen. Bij de vorige versie moest daarvoor een nieuwe zoekopdracht opgestart worden.

 

App voor halteaankondiging op bus of tram

De smartphonetoepassing vertelt de gebruiker op de bus of tram over hoeveel minuten hij zijn afstaphalte bereikt. De app toont de volgende haltes op die lijn en de bijhorende reistijd. Hiervoor gebruikt de toepassing de gps van de smartphone.

Voorlopig is er alleen een versie voor iPhones, gratis te downloaden in de appstore van Apple. Als de test succesvol is, wordt de toepassing in 2015 geïntegreerd in de andere reisinfoapps van de vervoermaatschappij en komt er een versie voor de andere besturingssystemen.

 

40 % aanvragen vanop smartphones

Elke maand geeft de routeplanner van De Lijn 3,5 miljoen reisadviezen. Daarvan komen er 2 miljoen van computers en 1,5 miljoen van smartphones.

App halteaankondiging - screenshot 1
App halteaankondiging - screenshot 2