Senioren kunnen vanaf nu jaarabonnement De Lijn aanvragen

65-plussers betalen vanaf 1 september op bus en tram

Woensdag 15 juli 2015 — Vlaamse 65-plussers die een jaarabonnement van De Lijn wensen, kunnen dat vanaf nu aanvragen. Het jaarabonnement voor senioren kost 50 euro en wordt geplaatst op de MOBIB-kaart, die al door bijna een miljoen euro senioren werd aangevraagd. De 65-plussers zijn zo de eerste groep in Vlaanderen die de MOBIB-chipkaart in gebruik neemt. Deze kaart is erg gebruiksvriendelijk en voorziet De Lijn van een schat aan reizigersinformatie, wat op termijn alle reizigers ten goede komt. 

 

2 grote wijzigingen op 1 september
Op 1 september zijn er 2 grote wijzigingen voor senioren die een bus of tram van De Lijn nemen. Eerst en vooral moeten 65-plussers opnieuw zelf betalen voor hun rit met De Lijn. Dat kan met een 65+-jaarabonnement opgeladen op de MOBIB-kaart, of door te betalen per rit met een rittenkaart (1,40 euro per rit), sms-ticket (1,80 euro + 0,15 euro communicatiekosten) of biljet (3 euro). Vanaf 3 ritten per maand is het jaarabonnement van 50 euro de voordeligste optie voor senioren. 

De tweede grote wijziging vanaf 1 september is de verplichte registratie. Al wie reist met een MOBIB-kaart moet zich bij elke op- en overstap registreren. Dat kan heel eenvoudig door de kaart op maximaal 5 centimeter van de blauwe knop op het leestoestel te houden. Dit gaat heel wat sneller dan een kaart in een ontwaarder steken. Als de kaart goed is gelezen, verschijnt een V-teken op een groene achtergrond. Is de kaart slecht gelezen, dan verschijnt een kruis op een rode achtergrond. Het is niet nodig om de MOBIB-kaart ook te registreren bij het afstappen.

‘Registreren is nodig’
Directeur-generaal Roger Kesteloot:

‘De ingebruikname van de MOBIB-kaart door de 65-plussers is een belangrijke stap vooruit voor De Lijn. Omdat de senioren een grote groep vormen, kunnen we aan de slag met heel wat gegevens over verplaatsingen. Zo kunnen we op termijn de capaciteit aanpassen aan de vraag. Het is dus belangrijk dat senioren hun MOBIB-kaart registreren bij elke opstap.’ 

Jaarabonnement aanvragen
Heel wat senioren hebben al een MOBIB-kaart aangevraagd. Al deze mensen krijgen deze week een brief in de bus met meer informatie over het jaarabonnement. Bij de brief zit ook een overschrijvingsformulier. Al wie het 65+-jaarabonnement vanaf 1 september wil gebruiken, betaalt best  voor 15 augustus. Bij de eerste registratie van de MOBIB-kaart op bus of tram wordt het abonnement dan op de kaart geschreven. 

79 % senioren heeft MOBIB-kaart aangevraagd
De voorbije maanden heeft 79 procent van de Vlaamse 65-plussers een MOBIB-kaart aangevraagd. Het gaat om 962 000 van de meer dan 1,2 miljoen aangeschreven senioren. 

Met 93 procent is Koksijde de gemeente waarin de meeste senioren een MOBIB-kaart hebben aangevraagd. In de andere provincies zijn dat Edegem (91 %), Oud-Heverlee (91 %), De Pinte (87 %) en Overpelt (87 %). 

Achtergrondinformatie: over MOBIB
MOBIB is een chipkaart die op termijn de papieren vervoerbewijzen vervangt en geldig zal zijn op de netten van de 4 vervoermaatschappijen (De Lijn, NMBS, MIVB en TEC). De chipkaart is zelf geen vervoerbewijs, maar een drager ervan. Dat betekent dat de gebruikers vervoerbewijzen kunnen opladen: een abonnement of rittenkaart, of geld om enkele ritten mee te betalen. Het voordeel is dat de reizigers geen vervoerbewijzen meer op zak moeten hebben van elke maatschappij: de MOBIB-kaart volstaat. MOBIB staat voor MOBiliteit In België.

 

Hoe registreer je je MOBIB-kaart bij De Lijn? Dit filmpje toont aan hoe het wel en niet moet.

Het MOBIB-registratietoestel. De MOBIB-kaart moet onderaan op max. 5 cm van het toestel gehouden worden.
Als de MOBIB-kaart goed is gelezen, verschijnt een wit V-teken op een groene achtergrond.
Als de MOBIB-kaart niet goed is gelezen, verschijnt een wit kruis op een rode  achtergrond.