81 lijnen aangepast door Tourrit op 6 juli

Details op www.delijn.be/tourdefrance

De rit van de Ronde van Frankrijk van Antwerpen naar Hoei op maandag 6 juli heeft gevolgen voor de bus- en tramlijnen in de buurt van het traject. Tijdens de doortocht van de Tourkaravaan hebben 81 lijnen in Antwerpen en Vlaams-Brabant een aangepaste reisweg. Dat betekent dat ze een omleiding of ingekort traject volgen, of niet kunnen uitrijden. De reizigers houden best ook rekening met vertragingen. Voor meer informatie kunnen de reizigers terecht op www.delijn.be/tourdefrance.

In de provincie Antwerpen gaat het om de lijnen in en rond de stad Antwerpen, Deurne, Borsbeek, Boechout, Lier, Berlaar-Heikant en Heist-op-den-Berg. Daar gaat het richting Aarschot en verder via Tielt-Winge, Glabbeek en Tienen. In de provincie  Antwerpen gelden de aanpassingen van circa 9.15 tot 14 uur, in Vlaams-Brabant van ongeveer 10 tot 16 uur. 

Contacteer ons
Dominique Renders Woordvoerster De Lijn Vlaams-Brabant, De Lijn
Eva De Wolf Woordvoerster De Lijn Antwerpen, De Lijn
Dominique Renders Woordvoerster De Lijn Vlaams-Brabant, De Lijn
Eva De Wolf Woordvoerster De Lijn Antwerpen, De Lijn
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.