Aangepaste dienstregeling tijdens kerstdagen

Kerstavond: beperkter aanbod in Oost- en West-Vlaanderen / Kerstmis: geen Leuvense nachtbussen

Dinsdag 22 december 2015 — Omdat er tijdens de kerstdagen minder mensen gebruikmaken van het aanbod, past De Lijn haar dienstverlening aan. In Oost- en West-Vlaanderen is de dienstverlening beperkter op kerstavond, in Leuven rijden de nachtbussen niet op Kerstmis. Details vinden de reizigers op www.delijn.be. 

 

Kerstavond
Op 24 december is er in Oost- en West-Vlaanderen een beperkter aanbod vanaf 20 uur. In Oost-Vlaanderen rijden er dan minder bussen en trams, het Gentse nachtnet rijdt wel normaal. In de kustregio volgen de meeste bussen een aangepaste dienstregeling. In de regio Brugge rijden er geen avondlijnen in Brugge en de randgemeenten. De Avondlijnen in Oostende rijden zoals op een normale werkdag, ook de dienstregeling van de Kusttram wijzigt niet. In de regio Kortrijk-Ieper is er na 20 uur een beperkt busaanbod.

In de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant geldt de schoolvakantiedienstregeling op 24 december ook na 20 uur.

 

Kerstmis en tweede kerstdag
Op Kerstmis (vrijdag 25 december) geldt in heel Vlaanderen de zondagdienstregeling. De nachtbussen in Leuven rijden vrijdagavond niet, in Brugge, Oostende en Gent rijden ze wel. Op tweede kerstdag rijden de bussen en trams in heel Vlaanderen volgens zaterdagdienst.