Aangepaste dienstregeling tijdens kerstdagen

Kerstavond: beperkter aanbod in Oost- en West-Vlaanderen / Kerstmis: geen Leuvense nachtbussen

Omdat er tijdens de kerstdagen minder mensen gebruikmaken van het aanbod, past De Lijn haar dienstverlening aan. In Oost- en West-Vlaanderen is de dienstverlening beperkter op kerstavond, in Leuven rijden de nachtbussen niet op Kerstmis. Details vinden de reizigers op www.delijn.be. 

 

Kerstavond
Op 24 december is er in Oost- en West-Vlaanderen een beperkter aanbod vanaf 20 uur. In Oost-Vlaanderen rijden er dan minder bussen en trams, het Gentse nachtnet rijdt wel normaal. In de kustregio volgen de meeste bussen een aangepaste dienstregeling. In de regio Brugge rijden er geen avondlijnen in Brugge en de randgemeenten. De Avondlijnen in Oostende rijden zoals op een normale werkdag, ook de dienstregeling van de Kusttram wijzigt niet. In de regio Kortrijk-Ieper is er na 20 uur een beperkt busaanbod.

In de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant geldt de schoolvakantiedienstregeling op 24 december ook na 20 uur.

 

Kerstmis en tweede kerstdag
Op Kerstmis (vrijdag 25 december) geldt in heel Vlaanderen de zondagdienstregeling. De nachtbussen in Leuven rijden vrijdagavond niet, in Brugge, Oostende en Gent rijden ze wel. Op tweede kerstdag rijden de bussen en trams in heel Vlaanderen volgens zaterdagdienst. 

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.