Aangepaste dienstregeling vanaf 7 januari in Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant

Uitbreiding weekendaanbod Kusttram tijdens winterperiode

Vanaf maandag 7 januari zal de Kusttram in de wintermaanden vaker rijden. Het weekendaanbod wordt in de winterperiode namelijk permanent uitgebreid. Op diezelfde maandag voert De Lijn nog andere dienstregelingwijzigingen door. Dat  is het geval  in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Het bijsturen van de dienstregeling komt er met het oog op betere aansluitingen op aansluitend openbaar vervoer of op vraag van gemeenten, scholen of bedrijven.

 

Uitbreiding weekendaanbod Kusttram tijdens winterperiode

Vanaf 7 januari geldt er voor de Kusttram op zaterdag en zondag overdag een kwartierfrequentie in plaats van een 20-minutenfrequentie. Dat zorgt voor meer comfort voor het aanzienlijk aantal toeristen, tweedeverblijvers en kustbewoners die zich langs de kust verplaatsen tijdens het weekend.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts:

“Het aanbod van De Lijn stijgt al sinds 2014 en we blijven investeren in extra aanbod waar veel vraag is. De Kusttram is razend populair en zeker in het weekend is er vraag naar nog meer aanbod. We geven nu gehoor aan die vraag. Met meer trams die vaker rijden willen we nog meer Vlamingen verleiden om te kiezen voor het openbaar vervoer”.

Bijsturing dienstregeling in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant

In West-Vlaanderen wijzigt vanaf 7 januari ook de dienstregelng van een aantal buslijnen.  Dat is eveneens het geval in de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De bijsturingen moeten zorgen voor een betere aansluiting met andere bussen en trams of met de trein.  Ook het beter afstemmen op de lestijden in scholen of de werktijden in bedrijven, vragen van lokale overheden of langdurige wegeniswerken, liggen aan de basis van deze wijzigingen.  

Info in verband met aangepaste dienstregeling

Voor meer info in verband met de nieuwe dienstregeling kunnen reizigers terecht op www.delijn.be.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.