Aanpassing reisweg en frequentie pendelbussen Antwerpsesteenweg

Aanpassing reisweg en frequentie pendelbussen Antwerpsesteenweg

HOBOKEN/ANTWERPEN – De pendelbussen op het onderbroken traject van tramlijn 4 op de Antwerpsesteenweg in Hoboken rijden vanaf heden een lichtjes aangepast, verbeterd traject. Daardoor kan nu ook Hoboken Kioskplaats richting Zwaantjes worden bediend. Vanaf vrijdag 1 september gaat bovendien een nieuwe dienstregeling van start. Hierdoor krijgen de pendelbussen een hogere frequentie van 10 minuten (in plaats van 15 minuten).

AANGEPASTE REISWEG

Pendelbus lijn 2 rijdt vanaf nu een lichtjes gewijzigde, verbeterde reisweg via de Oudestraat en Walstraat naar de Lelieplaats, waardoor tramhalte ‘Hoboken Lelieplaats’ (richting Zwaantjes) de nieuwe eindhalte is. Daardoor kunnen reizigers nu eenvoudig de pendelbus nemen aan de halte voor de kerk op de Kioskplaats. De pendelbus blijft rijden van de De Bruynlaan, via de Antwerpsesteenweg naar de Lelieplaats.

Richting Hoboken zal de pendelbus via de Oudestraat en Walstraat de Lelieplaats in omgekeerde richting ​ bedienen aan de tramhalte naast de parking. Halte ‘Hoboken Steynstraat’ wordt hierdoor niet meer bediend. De halte ‘Hoboken Dr. Coenstraat’ geldt als vervangende halte.

Richting Zwaantjes rijdt de pendelbus via de Kioskplaats rechts de Antwerpsesteenweg op, om zo de halte ‘Kioskplaats’ voor de kerk te bedienen. Vervolgens gaat het verder via de Antwerpsesteenweg naar Zwaantjes (De Bruynlaan). Hierdoor blijven alle tramhaltes van tramlijnen 2 en 4 bediend door de pendelbus.
​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

Haltes bediend richting Hoboken ‘Lelieplaats’

102945 Wilrijk J. De Geyterstraat             

108487 Hoboken Zwaantjes       

108548 Hoboken Jan Van de Wouwer   

108525 Hoboken Draaiboom

108515 Hoboken Steynstraat    

102205 Hoboken Dr. Coenstraat

108470 Hoboken Lelieplaats


​Haltes bediend richting Hoboken ‘Zwaantjes’

108470 Hoboken Lelieplaats       

103217 Hoboken Kioskplaats    

108500 Hoboken Steynstraat    

108530 Hoboken Draaiboom     

108544 Hoboken Jan Van de Wouwer   

108486 Hoboken Zwaantjes       

102945 Wilrijk J. De Geyterstraat          


​NIEUWE DIENSTREGELING

Vanaf vrijdag 1 september wordt de dienstregeling van de pendelbus aangepast. De frequentie wordt verhoogd naar 10 minuten (in plaats van 15 minuten), en dit tussen 5u ’s ochtends en 1u ’s nachts. Iedere 10 minuten zal de pendelbus dus passeren. Dit geldt ook tijdens het weekend. Tot en met eind augustus blijft de frequentie 15 minuten.

 

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.