Aanpassingen aan de busdienstregeling tijdens EK Wielrennen 2024 in Limburg

De Lijn past routes en dienstregelingen en daarom moeten een aantal van de bussen even op de rem staan

Tijdens het EK Wielrennen 2024 zullen de bussen van De Lijn in Limburg te maken krijgen met omleidingen en tijdelijke stopzettingen. Vanwege wegenafsluitingen door de wielerwedstrijd worden sommige buslijnen tijdelijk gewijzigd of niet gereden. Reizigers worden aangeraden hun route te controleren en zich goed voor te bereiden op mogelijke vertragingen en omleidingen.

Het EK Wielrennen 2024 raast door Limburg, en dat brengt enkele aanpassingen met zich mee voor de busdienstregeling van De Lijn. Verschillende buslijnen in Hasselt en omliggende gemeenten zullen van woensdag 11 september tot en met vrijdag 14 september 2024 niet rijden of een aangepaste route volgen. De Lijn doet er alles aan om de hinder voor reizigers zo veel mogelijk te beperken, maar vraagt begrip voor eventuele vertragingen en omleidingen.

Niet rijdende lijnen in Hasselt

  • Lijn 2 Boulevardpendel rijdt niet van 11/09 tot en met 14/09 ​
  • Lijn 6 Hasselt Station - Gevangenis rijdt niet op 11/09 en 12/09 ​
  • Lijn 1 Centrumpendel rijdt niet van 13/09 tot en met 14/09 ​

Omgeleide lijnen in Limburg

Verschillende buslijnen zullen vanwege afsluitingen en omleidingen in de provincie niet hun reguliere haltes aandoen. Een aantal van de belangrijkste omleidingen betreft de volgende lijnen. Voor een volledig overzicht van de omgeleide lijnen, raadpleeg de routeplanner op de website van De Lijn.

Extra pendeldienst op 11 september

Om scholieren en personeel rond de scholencampus aan de 11de Liniestraat te ondersteunen, zet De Lijn op woensdag 11 september 2024 een extra pendelbus in tussen Hasselt Station en 11de Liniestraat-Noord. Deze pendelbus rijdt tijdens de ochtendspits (van 07.30 tot 09.30 uur) en middagspits (van 11.00 tot 14.00 uur) en zorgt ervoor dat de omgeving ondanks de wegafsluitingen goed bereikbaar blijft.

Op donderdag 12 en vrijdag 13 september 2024 volgen de bussen een andere omleiding – en bedienen we zo via de Vildersstraat wél de haltes Handelsschool en Zwembad.

Meer informatie

Tijdens de wedstrijd bestaat er altijd een kans op oponthoud: zowel op routes vlakbij het event, als op het net errond. De Lijn probeert de wielrenners zo weinig mogelijk te kruisen en volgen instructies van politie en seingevers en vraagt de reizigers om hetzelfde te doen.

Reizigers moeten dus zeker rekening houden met mogelijke vertragingen. Zij kunnen hun route online uitstippelen met de routeplanner en/of de lijnpagina’s.

EK Wielrennen 2024: impact op Limburg - De Lijn
Van 11 tot en met 15 september raast het EK Wielrennen 2024 door Limburg. En daarom moeten een aantal van onze bussen even op de rem staan.
De Lijn

 

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.