Al half miljoen abonnees met MOBIB-kaart

Einde kartonnen abonnement in zicht

Donderdag 28 september 2017 — De Lijn heeft de kaap gerond van een half miljoen jaarabonnementen op de MOBIB-kaart. De 65-plussers, die als eersten overstapten op MOBIB, nemen daarvan twee derde voor hun rekening. De komende maanden stappen 360.000 houders van een kartonnen abonnement ook over op de MOBIB-kaart. Daarmee komt het einde van het kartonnen abonnement in zicht. Dankzij de registraties van MOBIB-kaarten kan De Lijn haar dienstverlening precies afstemmen op de vraag.

 

240.000 personen met handicap schakelen nog dit jaar over

Dit najaar krijgen circa 240.000 personen met een handicap een uitnodiging om een MOBIB-kaart met gratis jaarabonnement te nemen. Ze betalen wel 5 euro voor de aanmaak van de kaart. Begin 2018 stappen nog eens 120.000 gebruikers van een abonnement voor een maand en drie maanden over. Voor het leeuwendeel van de abonnees betekent dit het einde van het kartonnen abonnement. Alleen de zogenaamde derdebetalerabonnementen blijven nog even bestaan in de kartonnen versie. Het gaat vaak om abonnementen waarvan een bedrijf of gemeente een deel betaalt.

 

Voldoende reizigersplaatsen

Wie reist met een MOBIB -kaart, moet deze registreren bij opstap. Met deze gegevens kan De Lijn haar dienstverlening en aanbod afstemmen op de verplaatsingen van haar reizigers. Het gaat dan o.a. om het aantal ritten per uur en voertuigen met voldoende reizigersplaatsen.