Alvast op de bus van De Lijn kan je je nek even laten rusten – zorgeloos naar Graspop van 19 tot en met 24 juni!

17 juni 2024 - Maak je klaar voor de jaarlijkse overweldigende ervaring vol donderende drums en knallende bassen. Het grootste metalfestival van Vlaanderen opent bijna de vrolijke weiden. In samenwerking met de organisator biedt De Lijn gratis pendelbussen aan om festivalgangers van Mol station naar het festivalterrein te brengen, en weer terug. Zo kunnen ze op een milieuvriendelijke manier reizen, met minder CO₂-uitstoot. Een luchtgitaar is toegelaten!

De pendelbus rijdt om de tien minuten en elke dag van woensdag 19 tot en met maandag 24 juni.

De reistijd tussen Mol station en de festivalweide bedraagt 40 minuten.

Binnen deze tijdspannes kunnen reizigers mee:

  • Woensdag 19 juni van 13.30 tot en met 22.30 uur
  • Donderdag 20 juni van 7.30 uur ‘s morgens tot en met 2.30 uur ’s nachts
  • Vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni van 8 uur ‘s morgens tot en met 2.30 uur ’s nachts
  • Maandag 24 juni van 7.30 tot 13 uur

De pendelbussen bedienen geen tussenliggende haltes, reizigers kunnen dus enkel op- en afstappen aan Mol station en de festivalweide.

Gratis pendelbussen

De pendelbussen zijn gratis, festivalgangers hoeven geen vervoerbewijs op zak te hebben.

Als zij met andere (vaste) lijnen rijden, moeten zij voor een geldig vervoerbewijs zorgen om een boete te vermijden. De route uitstippellen kan met de routeplanner met de app van De Lijn.

Deze info staat ook gebundeld op de website van De Lijn: www.delijn.be/graspop

Alle informatie over het festival staat op de website van Graspop: http://www.graspop.be/

 

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.