Antwerpen Borsbeekbrug: aangepaste dienstverlening – extra alternatief met de trein

Vanaf vrijdag 7 juni

6 juni 2024 - Tussen de stations Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Centraal mogen reizigers van De Lijn vanaf morgen ook gebruik maken van de trein als alternatief voor de tramlijnen 4 en 9. Door een spoorbreuk aan de tramsporen op de Borsbeekbrug in Berchem zijn beide lijnen onderbroken. ​

Om veiligheidsrisico's te vermijden, besliste De Lijn om de tramsporen op dit traject in de huidige staat niet meer te gebruiken. De Lijn zoekt een veilige en duurzame oplossing om deze belangrijke verbinding zo snel mogelijk te herstellen.

Alternatieven voor de reiziger nu uitgebreid

De reiziger heeft tal van alternatieven voor de onderbreking met andere tram- en buslijnen. Alle alternatieven vind je op de website, in de routeplanner en de app.

Na overleg en akkoord met de NMBS mag elke reiziger met zijn/haar geldig vervoerbewijs van De Lijn vanaf vrijdag 7 juni ook gebruik maken van de spoorverbinding tussen Berchem Station en Antwerpen Centraal.

Deze mogelijkheid blijft bestaan tot de problemen aan de Borsbeekbrug zijn opgelost. Met deze extra optie hoopt De Lijn het ongemak voor de reiziger te verminderen en het openbaar vervoer naar het centrum van de stad aantrekkelijk te houden.

 

Alle info via de website van De Lijn: Spoorbreuk Borsbeekbrug - De Lijn

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.