Antwerpen: herstelling premetrotunnel goed opgeschoten

Antwerpen: herstelling premetrotunnel goed opgeschoten

Laatste hand aan herstelling bovenleiding

De herstelling van de bovenleiding in de Antwerpse premetrotunnel is vannacht goed opgeschoten. Momenteel leggen technici van De Lijn de laatste hand aan de bovenleiding. De volgende stap zijn testritten. Als die goed verlopen, hervat het tramverkeer in de loop van de voormiddag. Op Linkeroever rijden 2 al wel Hermelijntrams van P+R Linkeroever naar P+R Melsele. Ook buslijn 36 naar Linkeroever is versterkt. Reizigers vinden meer info op www.delijn.be

Bij werken in de premetrotunnel raakte de stroomvoorziening van de bovenleiding donderdagnacht ernstig beschadigd over 350 meter. Hierdoor is het tramverkeer van het stadscentrum naar Linkeroever onderbroken. Het gaat om de tramlijnen 3, 5, 9 en 15 en de premetrostations Meir, Groenplaats en Van Eeden. 

 

2 trams op Linkeroever

Om te zorgen voor bediening op Linkeroever, zijn vannacht 2 trams naar daar gereden. Ze bedienen het stuk tussen P+R Linkeroever (ter hoogte van Gazet van Antwerpen) en P+R Melsele.

De bussen vanuit het Waasland (81-82-83-84-85) rijden tot aan halte Van Eeden op Linkeroever. 

 

Versterkte buslijn 36

Buslijn 36 van het stadscentrum naar Linkeroever is versterkt met 15 extra bussen naar P+R Linkeroever. Ze bedienen ook de tramhaltes van premetrostation Van Eeden tot P+R Linkeroever (Van Eeden, Halewijn, A. Van Cauwelaert, Sporthal en P+R Linkeroever). Daar kunnen reizigers overstappen op de tram naar P+R Melsele. Deze bussen moeten wel door het drukke verkeer in de Waaslandtunnel.

Deze versterking is niet te vergelijken met het veel grotere aantal reizigersplaatsen van de 30 trams per uur door de premetro. Reizigers nemen daarom best een alternatief via de voetgangerstunnel (vlakbij premetrostation Van Eeden) of met de auto via de Kennedytunnel.

 

Grotere trams op lijn 11

Om mensen tot zo dicht mogelijk bij het stadscentrum te brengen, rijden ook grotere trams op lijn 11 (Berchem station – Melkmarkt). Ook tram 24 (Stenenbrug – Melkmaarkt) rijdt daar naartoe.

 

Omleidingen tramlijnen 3-5-9-15

De tramlijnen 3-5-9-15 worden als volgt omgeleid:

  • tramlijn 3 (P+R Merksem) van Keizershoek (P+R Merksem) naar Koninklijkelaan (Berchem)
  • tramlijn 5 (Wijnegem) naar Olympiade (= eindpunt lijn 6)
  • tramlijn 9 (P+R Wommelgem) via lijn 5 naar Wim Saerens (Deurne)
  • tramlijn 15 (P+R Boechout) naar Sportpaleis (Merksem)

 

Complexe herstelling

Technische ploegen van De Lijn en gespecialiseerde aannemers zijn al sinds donderdagnacht 3 uur in de weer met de herstelling. Hiervoor hebben ze eerst de beschadigde kabels verwijderd. Dit is erg tijdsintensief: doordat groot materieel niet ter plaatse kan komen in de premetrotunnels, zijn de kabels met pneumatische scharen meter na meter opgeknipt en  afgevoerd. Nadat de kabels over de hele zone zijn verwijderd, zijn de technici begonnen aan de plaatsing van nieuwe kabels. Eenmaal dit afgerond is, wordt getest of de trams er veilig kunnen rijden.

 

 

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.