Antwerpse premetrolijnen en bussen naar Brussel blijven normaal rijden

De Lijn staat in nauw contact met veiligheidsdiensten

Naar aanleiding van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel heeft de directie van De Lijn overlegd. Omdat de veiligheidsdiensten geen specifieke maatregelen hebben gevraagd aan De Lijn, blijven de bussen en trams in Vlaanderen normaal rijden. Dat geldt in het bijzonder voor de premetrolijnen in Antwerpen en de bussen naar Brussel. Chauffeurs op de lijnen in kwestie krijgen informatie over de actuele situatie.

De Lijn is alert en staat in permanent overleg met de veiligheidsdiensten. Om meteen te kunnen reageren als de situatie zou wijzigen, volgt een kernteam die op de voet.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.