Asfalteringswerken tramtraject Kolonel Silvertopstraat starten maandag

Asfalteringswerken tramtraject Kolonel Silvertopstraat starten maandag

Vanaf maandag 5 september start een nieuwe fase in de reeks aanpassingen die voorzien zijn op het tramtraject Kolonel Silvertopstraat. Op twee locaties worden er onderhouds- en asfalteringswerken uitgevoerd. Deze zullen voor enige hinder zorgen.

Na de vernieuwing van de tramsporen en het verwijderen van de afgeschafte haltes Generaal Armstrong gaat maandag 5 september een nieuwe fase van start op de tramas Silvertopstraat. Het betreft twee kortstondige werven. De werken op deze as worden gespreid in de tijd, zowel dag- als nachtwerk, om de hinder zo minimaal mogelijk te houden.

Vanaf maandag 5 september zal er worden gewerkt op het kruispunt Singel/Kolonel Silvertopstraat/Montigny-straat. Ter hoogte van de tramsporen wordt het asfalt uitgebroken en heraangelegd. Omdat het kruispunt hiervoor dient te worden afgesloten, vinden de werken ’s nachts plaats, vanaf 21 uur tot 5 uur ’s ochtends. Deze werken zullen normaal gezien twee weken duren. Het verkeer zal gedurende deze periode ’s nachts omgeleid worden, zowel lokaal, als via de op- en afritten van de R1. De nodige omleidingssignalisatie wordt hiervoor voorzien.

Tevens starten op maandag 5 september werkzaamheden ter hoogte van de aantakking van de Kolonel Silvertopstraat met de R1. De doorsteek van de Silvertopstraat voor het verkeer komend van de R1 wordt volledig afgesloten. Het verkeer moet daardoor lokaal omrijden. Deze werken zullen een week duren.

De timing van werken is steeds onder voorbehoud wegens de afhankelijkheid van diverse factoren (o.m. weersomstandigheden).

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.