Best (Student) Developer Challenge 2023 van De Lijn: een kans voor Vlaanderens (jonge) softwareontwikkelaars om te schitteren

De Lijn kondigt met veel plezier de allereerste ‘Best Developer Challenge 2023’ en ‘Best Student Developer Challenge 2023’ aan. Deze innovatieve evenementen bieden ervaren developers in België de gelegenheid om hun expertise te testen en studenten een podium om hun software development skills te demonstreren en te concurreren om aantrekkelijke prijzen.

De Best Developer Challenge 2023 is ontworpen om ervaren deelnemers uit te dagen en te belonen voor hun uitmuntendheid in softwareontwikkeling. De uitdaging omvat diverse subchallenges, waarbij deelnemers de mogelijkheid krijgen om te kiezen uit verschillende technologiestacks waarin ze uitblinken. Of je nu thuis bent in backend ontwikkeling, frontend design, of databasemanagement, deze competitie biedt een podium om te schitteren en de titel van Vlaanderens beste developer binnen te halen.

De Best Student Developer Challenge 2023 verwelkomt studenten met een interesse in programmeren. Of je nu een voorkeur hebt voor C#, Java, Python, Node.js, PHP of Frontend, deze uitdaging stelt studenten in staat om hun vaardigheden te tonen in de technologiestack waarin ze zich het meest comfortabel voelen. Ben jij het volgende toonaangevende programmeertalent van Vlaanderen?

De inschrijving voor deze opwindende uitdagingen opende op 1 september 2023 en sluit op 17 november 2023.

“De Lijn gelooft sterk in de kracht van technologie en innovatie om de mobiliteitssector te transformeren,” zegt Philippe Le Cerf, directeur ICT en Digitalisering van De Lijn. “Met de Best (Student) Developer Challenge 2023 willen we de briljante geesten van het land samenbrengen en een platform bieden om hun bekwaamheden te tonen. We kijken ernaar uit om te zien hoe deze developers de grenzen van het mogelijke verleggen en nieuwe horizonten verkennen.”

De Best (Student) Developer Challenge 2023 is gebaseerd op unieke regels die de competitie versterken. Deelnemers krijgen exact 15 minuten om een reeks vragen correct te beantwoorden. Een hoge score en een snelle tijd zijn de sleutels tot succes en kunnen je naar de felbegeerde finale leiden, waar mooie prijzen wachten. Deelname aan deze uitdagende competitie is kosteloos, dus grijp deze kans en maak jezelf klaar om te schitteren!

Elke subchallenge bestaat uit 15 uitdagende meerkeuzevragen die correct moeten worden beantwoord binnen de toegewezen tijd.

Na afloop van de eerste ronde zal De Lijn de deelnemers met de beste score per subchallenge uitnodigen voor de climax van de competitie: de finale op dinsdag 28 november 2023.

De samenwerking met professionals van de Software Factory van De Lijn voegt een extra dimensie toe aan de inzet voor technologische vooruitgang en innovatie. Het is een kans voor deze experts om hun vakkennis te delen.

De Lijn streeft er voortdurend naar om haar teams te versterken met diverse en ervaren profielen. Of je nu een junior, medior of senior bent, De Lijn biedt de ruimte om je vaardigheden verder te ontwikkelen en te ontdekken hoe het is om een belangrijk onderdeel te zijn van het streven naar uitmuntendheid in openbaar vervoer.

Voor meer informatie over carrièremogelijkheden bij De Lijn bezoek de website: http://delijn.be/ict 

Website preview
Best Developer Challenge 2023 - De Lijn
Welkom op de eerste Best Developer Challenge georganiseerd door De Lijn! Een challenge voor developers met ervaring bestaande uit meerdere...
editx.eu
Website preview
Best Student Developer Challenge 2023 - De Lijn
Welkom op de eerste Best Student Developer Challenge georganiseerd door De Lijn! Een challenge voor studenten met interesse in programmeren...
editx.eu

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.