Best Youth Developer Challenge 2023 - De Lijn: jonge geesten gezocht voor spannende IT-uitdaging

Best Youth Developer Challenge 2023 - De Lijn: jonge geesten gezocht voor spannende IT-uitdaging

De Lijn kondigt met enthousiasme de allereerste ‘Best Youth Developer Challenge’ aan. Deze uitdagende wedstrijd is specifiek ontworpen voor jongeren uit het 5e en 6e middelbaar, ongeacht hun IT-kennis. De Lijn nodigt hen uit om hun krachten te meten aan de hand van een uitdagende online wedstrijd en kans te maken op aantrekkelijke prijzen.

De Best Youth Developer Challenge 2023, georganiseerd door De Lijn, is bedoeld om jongeren op een interessante en speelse manier te laten kennismaken met de wereld van IT en programmeren. Deelnemers krijgen 15 minuten om zoveel mogelijk vragen correct te beantwoorden. Een indrukwekkende score en snelle reactiesnelheid kunnen leiden tot mooie prijzen in de finale. Het beste nieuws? Deelname is volledig kosteloos, dus waarom zou je niet meedoen? Neem de uitdaging aan en maak jezelf klaar om te schitteren!

De doelen van de Best Youth Developer Challenge zijn onder andere:

  • Jongeren op een interessante en speelse manier kennis te laten maken met de wereld van IT en programmeren.
  • Zowel jongens als meisjes te enthousiasmeren voor IT.
  • Inzicht te verschaffen in IT-gerelateerde problemen en oplossingen.
  • Bewustwording te creëren bij jongeren over de gevaren van digitale technologieën.
  • Jongeren bewust te maken van de impact van digitale technologieën op milieu, gezondheid, welzijn en mobiliteit.

Deze uitdagende wedstrijd is verdeeld in twee fasen:

1. De eerste fase omvat een online voorronde die plaatsvindt van 1 november 2023 tot 10 januari 2024.

2. De tweede fase omvat de finale, waarin de beste deelnemers uit de eerste ronde samenkomen op 31 januari 2024 in Leuven.

De uitdaging omvat meerkeuzevragen die correct moeten worden beantwoord binnen de toegewezen tijd van 15 minuten.

Het tweede deel is een evenement op woensdagnamiddag 31 januari 2024 in Leuven, exclusief voor de winnaars van de eerste ronde. Deelnemers kunnen een unieke ervaring verwachten, samen met een boeiend spel om aantrekkelijke prijzen te winnen.

Voor verdere informatie over de Best Youth Developer Challenge 2023, inclusief registratie en reglementen: Best Youth Developer Challenge - De Lijn | Best Youth Developer Challenge (best-youth-developer-challenge.be) .

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.