Betoging ACOD verstoort dinsdag dienstverlening De Lijn

Informatie vanaf 6 uur via www.delijn.be ​

De Lijn verwacht dat haar dienstverlening op dinsdag 24 maart verstoord zal zijn in heel Vlaanderen. De socialistische overheidsvakbond ACOD betoogt dan in Antwerpen tegen de besparingsmaatregelen van de federale en Vlaamse regering. Omdat de twee andere vakbonden tot nader order niet deelnemen aan de actie, zullen er waarschijnlijk wel bussen en trams rijden. De vervoermaatschappij raadt haar reizigers aan om dinsdag www.delijn.be te raadplegen. Daar geeft ze vanaf 6.00 uur actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening.

 

Grootste hinder verwacht in Antwerpen
Omdat de betoging in Antwerpen plaatsvindt, verwacht De Lijn grote hinder in de provincie Antwerpen. Vermits ook vakbondsmilitanten van buiten Antwerpen op de betoging worden verwacht, zullen ook elders in Vlaanderen een aantal bussen en trams vermoedelijk niet uitrijden. Hoeveel hinder en waar die zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf communiceren.

 

Geen bussen en trams op traject betoging 
In de loop van de voormiddag zal er tijdelijk geen bus- en tramverkeer zijn op het traject van de betoging. Die gaat van het Centraal station via de Gemeentestraat, Fr. Rooseveltplaats, Kipdorpbrug, Lange Nieuwstraat, Sint-Katelijnevest, Meirbrug, Schoenmarkt naar de Groenplaats.

 

Tom Van de Vreken

Woordvoerder VVM De Lijn, De Lijn

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.