Betoging ACOD verstoort dinsdag dienstverlening De Lijn

Informatie vanaf 6 uur via www.delijn.be

Vrijdag 20 maart 2015 — De Lijn verwacht dat haar dienstverlening op dinsdag 24 maart verstoord zal zijn in heel Vlaanderen. De socialistische overheidsvakbond ACOD betoogt dan in Antwerpen tegen de besparingsmaatregelen van de federale en Vlaamse regering. Omdat de twee andere vakbonden tot nader order niet deelnemen aan de actie, zullen er waarschijnlijk wel bussen en trams rijden. De vervoermaatschappij raadt haar reizigers aan om dinsdag www.delijn.be te raadplegen. Daar geeft ze vanaf 6.00 uur actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening.

 

Grootste hinder verwacht in Antwerpen
Omdat de betoging in Antwerpen plaatsvindt, verwacht De Lijn grote hinder in de provincie Antwerpen. Vermits ook vakbondsmilitanten van buiten Antwerpen op de betoging worden verwacht, zullen ook elders in Vlaanderen een aantal bussen en trams vermoedelijk niet uitrijden. Hoeveel hinder en waar die zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf communiceren.

 

Geen bussen en trams op traject betoging 
In de loop van de voormiddag zal er tijdelijk geen bus- en tramverkeer zijn op het traject van de betoging. Die gaat van het Centraal station via de Gemeentestraat, Fr. Rooseveltplaats, Kipdorpbrug, Lange Nieuwstraat, Sint-Katelijnevest, Meirbrug, Schoenmarkt naar de Groenplaats.