Bus 36 gaat weer hele dag rijden tussen centrum Antwerpen en Linkeroever

Bus 36 gaat weer hele dag rijden tussen centrum Antwerpen en Linkeroever

Geen tijdverlies meer in Waaslandtunnel door einde werken Noorderlijn

Buslijn 36 rijdt vanaf maandag 2 september opnieuw de hele dag tussen het centrum van Antwerpen en Linkeroever. Bijna twee jaar geleden werd buslijn 36 in twee deellijnen opgesplitst. Kwestie van de grote verkeersdrukte in de Waaslandtunnel te slim af te zijn. Om geen tijd te verliezen in de tunnel, bleven de meeste bussen op Linkeroever. Nu de  werken aan de Leien hun einde naderen, is de verkeersdrukte afgenomen en gaat bus 36 weer de hele dag beide oevers verbinden.

36L en 36R worden weer lijn 36

Omdat de bussen van lijn 36 in het najaar van 2017 veel tijd verloren, riep De Lijn de lijnen 36L en 36R in het leven. De bussen van 36L bleven van maandag tot zaterdag van 7 tot 19 uur op Linkeroever, waardoor ze geen tijd verloren door de files in de Waaslandtunnel. De bussen van 36R zorgden voor de verbinding tussen Hof ter Schelde en de Rooseveltplaats. Aan halte Van Eeden konden de reizigers van 36L overstappen op de premetrolijnen 3, 5, 9 en 15. Voor 7 uur en na 19 uur reden de bussen op lijn 36 hun normale traject, en was geen overstap nodig.

Bus 36 op Linkeroever. Vanaf 2 september weer de hele dag tussen Linkeroever en de Rooseveltplaats.
Bus 36 op Linkeroever. Vanaf 2 september weer de hele dag tussen Linkeroever en de Rooseveltplaats.

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.