Buslijnen 250, 251 en 821 drie weken lang omgeleid in Oppem en Wolvertem

Buslijnen 250, 251 en 821 drie weken lang omgeleid in Oppem en Wolvertem

Bediening van Oppem blijft gegarandeerd dankzij lus rond de kerk.

Van 5 tot 23 september is de Oppemstraat in Wolvertem afgesloten vanwege nutswerkzaamheden. Om de hinder op de drukke buslijnen 250, 251 en 821 maximaal te beperken en de busbediening te vrijwaren voor de inwoners van Oppem zullen deze lijnen een omleiding volgen.

Bussen 250, 251 en 821 zullen Oppem in beide richtingen bedienen via een lus vanaf de Nieuwelaan. De bussen rijden via de Kardinaal Sterckxlaan, de Oppemkerkstraat en de Pastoriestraat terug naar de Nieuwelaan. Reizigers in Oppem-centrum moeten tijdens deze periode dus altijd en in beide richtingen de bus nemen aan de halte Kerk aan de zijde van de Oppemstraat. Er is voor de duur van de werken een beperkt parkeerverbod in de Oppemkerkstraat zodat de bussen dit maneuver kunnen uitvoeren.

Voor Wolvertem betekent de sluiting van de Oppemstraat dat de bussen richting Londerzeel het centrum enkel bedienen vanaf een tijdelijke halte in de Wilgenlaan ter hoogte van het kruispunt met de Vilvoordsesteenweg. Lijn 821 richting Merchtem bedient het centrum met een tijdelijke halte in de Smisstraat ter hoogte van de Hoogstraat. In de richting van Brussel en Grimbergen rijden bussen 250, 251 en 821 wel nog over het Gemeenteplein, maar vervolgen ze hun reisweg over de Stationsstraat en de Nieuwelaan in plaats van de Oppemstraat.

“De gemeente Meise is verheugd dat ze samen met De Lijn en de aannemer een oplossing heeft gevonden om de drukste halte in Oppem toch te kunnen bedienen. Als alles goed verloopt, zijn de werkzaamheden in de Oppemstraat na drie weken afgelopen,” zeggen schepen van openbare werken Tom Heyvaert en schepen van mobiliteit Ruben Algaba. “Dan kunnen bussen 250, 251 en 821 vanaf 24 september hun normale reisweg hernemen en worden Oppem en Wolvertem opnieuw zoals gewoonlijk bediend.”

Niet-bediende haltes van 5 tot 23 september:

  • Wolvertem Brussegemse Stwg. (in beide richtingen)
  • Wolvertem Oppemse Hoeve (in beide richtingen)
  • Wolvertem Gemeenteplein (richting Merchtem/Londerzeel)

Tijdelijke haltes:

  • Hoek Wilgenlaan – Vilvoordsesteenweg
  • Hoek Smisstraat – Hoogstraat (enkel lijn 821 richting Merchtem)
  • Oppem Kerk: enkel de halte aan de zijde van de Oppemstraat is in gebruik
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.