Buslijnen Dendermondsesteenweg rijden omleiding door werken

Buslijnen Dendermondsesteenweg rijden omleiding door werken

Aan de Dampoort zijn grootschalige werken aan de gang. Binnenkort start een nieuwe fase waarbij ook in de Dendermondsesteenweg wordt gewerkt. De buslijnen 3 en 34/35/36 rijden daarom gedurende drie weken een omleiding.

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de Stad Gent en Farys voeren momenteel werken uit aan de Dampoort. Op maandag 26 juni start er een nieuwe fase die ongeveer drie weken duurt. Tijdens deze periode wordt er een extra werfzone ingericht in de Dendermondsesteenweg.

Deze extra werfzone heeft een impact op de dienstverlening van De Lijn. De buslijnen 3 en 34/35/36 rijden daarom in omleiding vanaf maandag 26 juni tot en met donderdag 13 juli.

Gedurende drie weken rijdt buslijn 3 via de Adolf Baeyensstraat, Azaleastraat en Schoolstraat. Tijdens deze periode rijden de buslijnen 34/35/36 via de ​ Gentbruggestraat en Jan Delvinlaan.

Deze aangepaste reiswegen zijn dus tijdelijk. Vanaf vrijdag 14 juli volgen de bussen terug hun normale route.

 

Meer info? Check ​ www.delijn.be/dampoort of via de routeplanner op de website.

 

 

 

 

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.