Bussen De Lijn bedienen busstation Brussel Noord opnieuw sinds maandagochtend

Bussen De Lijn bedienen busstation Brussel Noord opnieuw sinds maandagochtend

Tijdelijke haltes Rogier en Noordplein opgeheven

Zopas heeft de politie het busstation onder Brussel Noord vrijgegeven. De bussen van De Lijn bedienen sinds 9 uur weer hun normale vertrek- en eindhalte. Een centrale hal blijft voorlopig wel afgesloten, maar reizigers kunnen via een kleine omweg de busperrons bereiken.  Er is begeleiding voorzien.

Er is het voorbije weekend hard gewerkt om het busstation onder Brussel Noord in orde te brengen. Nu de transmigranten elders onderdak hebben gekregen en de politie het busstation omstreeks 9 uur heeft vrijgegeven, keren de bussen daar terug naar hun normale eind- en vertrekhalte. Dit betekent dat de tijdelijke haltes Rogier en Noordplein zijn opgeheven.

De Lijnwinkel in Brussel Noord blijft nog de hele week dicht.  Klanten kunnen terecht bij de Lijnwinkel in Brussel Zuid, waar een bijkomend loket geopend is.

De Lijn dankt iedereen die geholpen heeft om de terugkeer mogelijk te maken.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.