Bussen en trams in Vlaanderen blijven normaal rijden

Maandag alleen geen schoolritten naar Brussel

Naar aanleiding van de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om het hoogste dreigingsniveau in Brussel te behouden, heeft de directie van De Lijn zondagavond opnieuw contact gehad met de veiligheidsdiensten en de situatie geëvalueerd. Aangezien de Nationale Veiligheidsraad geen nieuwe maatregelen heeft genomen voor de dienstverlening van De Lijn in Vlaanderen, blijven de bussen en trams daar rijden zoals voorzien. Omdat de Brusselse scholen maandag gesloten zijn, zal De Lijn dan geen schoolritten uitvoeren naar de hoofdstad. Door de sluiting van de Brusselse scholen en het feit dat sommige bedrijven in Brussel hun medewerkers aanraden te telewerken, verwacht De Lijn minder reizigers op de lijnen naar de hoofdstad. 

De Lijn staat in permanent overleg met de veiligheidsdiensten en de Brusselse vervoermaatschappij MIVB. Om meteen te kunnen reageren als de situatie zou wijzigen, volgt een kernteam die op de voet. Alle personeel van De Lijn is gevraagd alert te zijn.

Contacteer ons
Over De Lijn

Mediagalerij: klik hier voor rechtenvrije foto's en afbeeldingen


Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor het openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. Het Vlaams gewest heeft 81,6 procent van de aandelen van De Lijn, de overige aandeelhouders zijn lokale overheden. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1000 lijnen en 36000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar bijna 11 miljoen ritten. Samen met privé-exploitanten die rijden in opdracht van De Lijn worden ongeveer 4100 voertuigen ingezet: 399 trams en 3700 bussen. De privé-exploitanten nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met goed 8000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken ook nog eens meer dan 2000 mensen.


De Lijn
Motstraat 20
B-2800 Mechelen