De Lijn bekroont top talenten in Best Youth Developer Challenge

De Lijn bekroont top talenten in Best Youth Developer Challenge

Met trots kondigt De Lijn de winnaars aan van de Best Youth Developer Challenge, die in Leuven werden geëerd. Deze getalenteerde jongeren toonden hun buitengewone vaardigheden en inzicht in de wereld van ICT en programmeren tijdens een interactief spel. De Best Youth Developer Challenge, gericht op leerlingen uit het 5e en 6e middelbaar, bevordert niet alleen op een boeiende en speelse wijze de kennismaking met de ICT-wereld, maar stimuleert ook jongens en in het bijzonder meisjes om hun ICT-vaardigheden verder te ontwikkelen.

De Lijn onthult de laureaten van de Best Youth Developer Challenge, die werden gehuldigd in Leuven. Deze bekwaamheidstest, speciaal georganiseerd voor leerlingen uit het 5e en 6e middelbaar, daagt jonge geesten uit om hun ICT- en programmeervaardigheden te tonen via een interactief spel en te bewijzen dat zij tot de beste wizz kids van Vlaanderen behoren.

De winnaars, Roberto Zunica, Nander Roobaert, Neo Deridder, Casper Iversen en Flor De Cuyper, werden beloond met een Coolblue-voucher ter waarde van 150 euro elk, als erkenning voor hun uitzonderlijke prestaties in de competitie die twee fasen omvatte. De eerste fase, een online voorronde die liep van 1 november 2023 tot 10 januari 2024, selecteerde de beste deelnemers voor de finale op 31 januari 2024 in Leuven. De Lijn feliciteert hen van harte en hoopt dat zij hun talenten op een creatieve en duurzame wijze zullen ontwikkelen en benutten. De Lijn biedt namelijk veel toekomstmogelijkheden voor jonge, pas afgestudeerde ICT-profielen

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.