De Lijn bestelt record aantal groene bussen

De Lijn bestelt record aantal groene bussen

Eerste bestelling zonder dieselbussen

 

Vervoermaatschappij De Lijn bestelt 200 groene bussen bij de Vlaamse constructeur VDL. Dat is de grootste bestelling ooit van de vervoermaatschappij, zowel qua aantal bussen als qua investering. De bussen zijn gebaseerd op elektrische bussen en zullen aanvankelijk hybride rijden. In een tweede fase kunnen ze - na aanpassing - volledig elektrisch rijden als er voldoende laadpalen langs het traject zijn. Met de bestelling vergroent en verjongt De Lijn haar vloot. Na levering is bijna één op de drie bussen van De Lijn groen.

 

Besparing 1 miljoen liter diesel

Directeur-generaal Roger Kesteloot:   “Deze busbestelling is de grootste in de geschiedenis van De Lijn. Ze levert een belangrijke bijdrage voor de Vlaamse luchtkwaliteit en klimaatdoelstellingen. Dankzij deze 200 bussen besparen we jaarlijks een miljoen liter diesel en daalt de uitstoot van CO2 met 2640 ton.”

Het gaat om een investering van 92 miljoen euro. Dat is 28 miljoen meer dan het vorige record uit 2018 (64 miljoen), ook een grotendeels groene bestelling. In aantal bussen doet deze bestelling 16 bussen beter dan de vorige beste uit 2003 (184 bussen), goed voor 36,7 miljoen euro. Later dat jaar volgde nog een bestelling van 130 bussen voor 34 miljoen euro.

Om tegen 2025 in alle centrumsteden en de Vlaamse Rand volledig elektrisch te rijden, wil de vervoermaatschappij de komende jaren nog minstens 77 gelijkaardige hybride bussen en circa 925 elektrische bussen bestellen.

 

1 op de 3 bussen groen na levering

De bestelling van 92 miljoen euro omvat 80 streekbussen en 120 gelede bussen (‘harmonicabussen’). Na de levering van deze bestelling is bijna een op de drie bussen (29 %) groen: 621 hybride bussen, 16 elektrische bussen en 5 waterstofbussen. De Lijn verwacht de eerste bussen na de zomer van volgend 2020.

De streekbussen hebben in totaal minstens 88 plaatsen waarvan 37 zitplaatsen, bij de gelede bussen zijn dat 132 plaatsen, waarvan 47 zitplaatsen.

Het gaat om hybride bussen van de tweede generatie. In eerste instantie zullen ze hybride rijden, dus met een mix van batterijen en een motor. Op termijn rijden ze volledig elektrisch, de aanpassing door constructeur VDL is voorbereid.

Er zijn twee voorwaarden om volledig elektrisch te kunnen rijden. Eerst en vooral moeten de gemeenten en De Lijn een akkoord bereiken over de bouw van laadstations langs het traject. Daarnaast moeten de energieleveranciers voldoende elektriciteitsaansluitingen voorzien om de batterijen op te laden. Dit wordt eveneens meegenomen in het project van de elektrificatie van de bussen.

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.