De Lijn blij met doorbraak in Brussel Noord dossier

Mogelijk dit weekend al herneming bediening Brussel Noord halte

De Lijn is verheugd dat er ​ een structurele oplossing is gevonden ​ voor de aanslepende problematiek in het Brussel Noord station. Zij dankt ​ alle betrokken partijen - ​ overheden, instanties en organisaties – ​ die deze doorbraak hebben mogelijk gemaakt.

Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn : “Reeds lang en herhaaldelijk heeft De Lijn aan de alarmbel getrokken dat de situatie in het Brussel Noord station onhoudbaar was voor haar chauffeurs, de reizigers en de transmigranten zelf. Aangezien een oplossing uitbleef, waren we uiteindelijk genoodzaakt om de eindhalte in Brussel Noord ​ te verplaatsen, hetgeen zowel voor onze reizigers als voor onze chauffeurs voor ongemak zorgde. We zijn dan ook bijzonder verheugd dat er eindelijk een doorbraak is gekomen en het Brussel Noord station terug kan worden vrijgegeven aan de reiziger. Het is nu zaak om deze oplossing te bestendigen, zodat deze situatie zich in de toekomst niet meer voordoet. Wij hopen zo snel mogelijk de bediening te hernemen zodat de reiziger opnieuw vlot het station kan bereiken.”

Nu het station is ontruimd, kunnen de reinigingswerken door de beheerder vandaag worden uitgevoerd. ​ ​

Zodra De Lijn groen licht heeft gekregen van de politie, stelt ze alles in het werk om de bediening van Brussel Noord zo snel mogelijk te hervatten. Mogelijk zal dit al dit weekend het geval zijn.



 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.