De Lijn brengt de concertgangers naar de concerten van Rammstein in Oostende

De Lijn brengt de concertgangers naar de concerten van Rammstein in Oostende

Rammstein komt naar de Belgische kust. Na een uitverkocht Koning Boudewijnstadion staan ze op 3 en 4 augustus 2022 op het podium van het nieuwe concertterrein Park De Nieuwe Koers in Oostende. De pendelbussen van De Lijn en de Kusttram brengen de bezoekers er vlot en voordelig naartoe.

Met de trein en pendelbus naar Rammstein in Oostende

De Lijn brengt de bezoekers vanaf Oostende Station rechtstreeks naar de speciale festivalhalte Raversijde Zeelaan en terug. Ze reizen gratis met de pendelbussen met het Treinticket Rammstein.

De pendelbussen rijden tussen 16 en 20 uur en tussen 23 uur en 1 uur.

Met de Kusttram naar Rammstein in Oostende

De Kusttram brengt de concertgangers tot in de omgeving van het concertterrein. Ze kunnen af- en na het concert terug opstappen aan de halte Oostende Raversijde. Om met de Kusttram te reizen maken ze gebruik van de normale vervoerbewijzen van De Lijn.

Na het concert zijn er extra trams richting De Panne en Knokke. De Kusttram stopt na het evenement niet aan de halte Oostende Ravelingen.

Met de normale buslijnen naar Rammstein in Oostende

Sommige normale buslijnen (5, 6, 68 of 69) in en rond Oostende brengen de bezoekers ook tot in de omgeving van het concertterrein. Reizigers maken dan gebruik van de normale vervoerbewijzen van De Lijn.

Opgelet! Door het evenement is er mogelijk ook hinder of een omleiding voor de normale buslijnen in de omgeving van het concertterrein en de Torhoutsesteenweg. De lijnen die normaal gezien gebruik maken van de Torhoutsesteenweg worden op 3 en 4 augustus omgeleid via de Gistelsesteenweg. Reizigers stippelen hun route best vooraf uit met de routeplanner of app.

Meer info over de concerten staat op de website van het evenement.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.