De Lijn brengt je tot op de eerste rij van de Gentse Feesten

De Lijn brengt je tot op de eerste rij van de Gentse Feesten

Veilig en vlot naar de Feestenzone dankzij het uitgebreide aanbod

Feesten tot in de vroege uurtjes of een gezellig familie-uitje? Wat je plannen ook zijn, met De Lijn beleef je de Gentse feesten nog meer.

De Lijn is klaar om de vele feestvierders veilig en vlot van en naar de Gentse Feesten te brengen. Naast de vele extra trams en bussen worden ook de speciale Feestenbussen opnieuw ingezet. Voor 5 euro reis je met het ‘ticket heen en terug’ extra vlot.

Een ruim aanbod

De Lijn zet extra trams en bussen in om de feestvierders veilig te vervoeren. De belangrijkste stadslijnen blijven tijdens de Feesten langer doorrijden, tot zelfs na 1 uur.

Wie iets verder woont en langer wil feesten, kan opnieuw rekenen op 12 speciale Feestenbussen met het typerende G-nummer. Die vertrekken aan Gent Zuid en rijden tot 4 uur 's nachts naar tal van bestemmingen rond Gent, o.a. naar Assenede, Deinze, Eeklo, Gavere, Oosterzele, Waarschoot, Wetteren en Zelzate.

Ook pendeltram 1 blijft opnieuw de klok rond rijden tussen park-and-ride Flanders Expo en het centrum (halte Korenmarkt) en dit vanaf vrijdag 14 juli om 18 uur.

Meer informatie vind je in de folder over de Gentse Feesten.

Omleidingen

Om de op- en afbouw vlot en veilig te laten verlopen, rijden vanaf 10 juli tot en met 26 juli de buslijnen 3, 5, 8, 17, 18, 38, 39 en 58 in omleiding via de Kasteellaan in plaats van via Sint-Jacobs.

Tijdens de Gentse Feesten rijden de trams en bussen niet meer door het centrum vanaf 13 uur (op vrijdag 14 juli vanaf 18 uur) omwille van veiligheidsoverwegingen:

 • Buslijnen 3, 17, 18, 38 en 39 eindigen aan de haltes Poel en Zuid.
 • Tramlijn 1 van/naar Flanders Expo blijft tot op de Korenmarkt rijden, van/naar Evergem is de eindhalte Gravensteen.
 • Tramlijn 4 eindigt aan haltes Langesteenstraat en Duivelsteen.

Kik hier voor een plan van de omleidingen.

Combimobiliteit

Wie niet rechtstreeks met de bus of tram kan komen, kan kiezen voor de trein of de wagen en nadien verder reizen met De Lijn.

Vanaf het station Gent Sint-Pieters brengt tram 1 of tram 2 de feestvierders naar het centrum. Vanaf het station Dampoort zijn er verschillende buslijnen naar Gent Zuid.

Feestvierders die met de wagen komen, kiezen best voor een (gratis) park-and-ride aan de rand van de stad. Daarna kunnen ze vlot overstappen op een tram of bus die hen naar de Feestenzone brengt. Dé ideale parking is Flanders Expo met meer dan 2 800 plaatsen en tram 1 die de bezoekers in de namiddag en vroege avond elke 5 minuten (op topdagen, overige dagen elke 7,5 minuten) en de klok rond van en naar het centrum brengt. Zonder parkeerstress is het nog leuker feesten.

Voor een overzicht van de park-and-rides en bediening: surf naar delijn.be/gentsefeesten.

Ticket ‘Gentse Feesten’

Wie vlot en zonder zorgen wil reizen, koopt best een heen- en terugticket vooraf.

Een ticket heen en terug kost 5 euro en is te koop van 1 tot en met 24 juli:

 • via sms: stuur vóór het opstappen ‘GENTSE FEESTEN’ naar 4884 (+ 0,15 euro operatorkost)
  • Reis je samen met meerdere mensen en wil je een ticket via sms bestellen? Betaal dan maar één keer de operatorkost van 0,15 euro. Dit kan voor max. 5 personen.

Hoe? Typ een cijfer tussen 2 en 5 na Gentse Feesten en ontvang evenveel tickets via sms (bijv. voor 3 personen: ‘Gentse Feesten3’).

 • via app en website De Lijn (kies ‘Gentse Feesten’)
 • aan ticketautomaten (kies ‘Gentse Feesten’) en in de Lijnwinkels

Tijdens de Gentse Feesten blijven alle normale vervoerbewijzen geldig. Op tram en bus kan ook contactloos betaald worden via bankkaart of medium (bv. smartphone of slim horloge).

Met een rolwagen naar de Gentse Feesten

Reizigers met een beperkte mobiliteit nemen tramlijn 1 en maken gebruik van de toegankelijke perrons in de

 • Veldstraat (opstaphalte (richting Flanders Expo)
 • Sint-Niklaasstraat (afstaphalte komende van Flanders Expo)
 • Burgstraat (van/naar Evergem/Wondelgem)

De tijdelijke afstaphalte in de Burgstraat is niet toegankelijk. Reis verder mee naar de toegankelijke opstaphalte (ter hoogte van de Jan Breydelstraat). Hier kun je als rolstoelgebruiker zowel op als af de tram.

Story image
Story image
Story image

 

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.