De Lijn en bonden maken afspraken over opvolging agressiegevallen

De Lijn en bonden maken afspraken over opvolging agressiegevallen

Ook deze namiddag hinder mogelijk op Antwerpse stadsnet

Door een spontane vakbondsactie in de stelplaats Zurenborg is het Antwerpse busnet sinds vanmorgen zwaar verstoord. De twaalf stadsbuslijnen zijn niet uitgereden. De aanleiding is een agressiegeval van donderdagavond op lijn 30, waarbij een reiziger de chauffeur een slag in het gezicht gaf. Vakbonden en directie hebben intussen overlegd en een aantal afspraken op punt gesteld over de opvolging van agressiegevallen.

De rest van de dag blijft hinder mogelijk op de stadsbuslijnen (13, 14, 17, 19, 21, 22, 23, 30, 33, 40, 142 en 762). De trams, streeklijnen en de lijnen bediend door exploitanten rijden normaal. De Lijn verwacht dat de dienstverlening vanaf zaterdag opnieuw normaal zal verlopen.

Reizigers die een attest voor de school of het werk nodig hebben, kunnen terecht op www.delijn.be/nl/contact/attest-vertraging.

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.