De Lijn is klaar voor de Gentse Feesten

Veilig en vlot naar het centrum van de Feestenzone dankzij het uitgebreide aanbod en de feestenformules

De Lijn is klaar om de vele feestvierders veilig en vlot van en naar de Gentse Feesten te brengen. Naast de vele extra trams en bussen worden ook de speciale Feestenbussen en frequente pendels van en naar de belangrijkste Park & Rides opnieuw ingezet. Dit jaar zijn ook de speciale tarieven of feestenformules terug van de partij. Dit zijn vervoerbewijzen op maat, zoals het speciale sms-biljet 'Gentse Feesten'. Meer informatie op www.delijn.be/gentsefeesten.

Een ruim aanbod

De Lijn zet extra trams en bussen in om de feestvierders veilig te vervoeren. De belangrijkste stadslijnen blijven tijdens de feesten langer doorrijden, tot zelfs na 1 uur.

Wie iets verder woont en langer wil feesten, kan opnieuw rekenen op 12 speciale feestenbussen. Die vertrekken aan Gent Zuid en rijden tot 4 uur 's nachts naar tal van bestemmingen rond Gent, o.a. naar Zelzate, Oosterzele, Nevele en Wetteren. ook pendeltram 1 blijft opnieuw de klok rond het centrum (halte Korenmarkt) bedienen en dit vanaf vrijdag 13 juli om 18 uur.

Enkele veiligheidsmaatregelen

Om de op- en afbouw vlot en veilig te laten verlopen, rijden vanaf 9 juli tot en met 24 juli de buslijnen 3, 5, 8, 17, 18, 38, 39, 52, 53, 54, 55 en 58 in omleiding via de Kasteellaan in plaats van via Sint-Jacobs.

Tijdens de Gentse Feesten rijden de trams en bussen niet meer door het centrum vanaf 13 uur, omwille van veiligheidsoverwegingen.

Combimobiliteit

Wie niet rechtstreeks met de bus of tram kan komen, kan kiezen voor de trein of de wagen en nadien verder reizen met De Lijn.

Vanaf het station Gent Sint-Pieters brengt tram 1 of tram 2 de feestvierders naar het centrum. Vanaf het station Dampoort zijn er verschillende buslijnen naar Gent Zuid.

Feestvierders die met de wagen komen, kiezen best voor een (gratis) Park & Ride aan de rand van de stad. Daarna kunnen ze vlot overstappen op een tram of bus die hen naar de Feestenzone brengt. Dé ideale parking is Flanders Expo met meer dan 2 800 plaatsen en tram 1 die de bezoekers elke 5 minuten en de klok rond van en naar het centrum brengt. Zonder parkeerstress is het nog leuker feesten.

Speciale tarieven of feestenformules

Ook dit jaar zijn de speciale tarieven of feestenformules terug van de partij. Wie vlot en zonder zorgen wil reizen, koopt best zijn heen- en terugbiljet vooraf.

Met het sms-ticket 'Heen & Terug Gentse Feesten' kun je voor slechts 4 euro (+0,15 euro operatorkost) heen en terug reizen. Reizigers sms'en voor ze opstappen 'DLG' naar 4884. Het sms-ticket is 12 uur geldig en dit enkel tijdens de Gentse Feesten.

Voor wie tien dagen komt feesten, is er opnieuw de 10-dagenpas. Voor 30 euro reis je de dan gedurende de hele Gentse Feesten onbeperkt met De Lijn. Ook het 'Evenementenbiljet Heen en Terug' blijft een mogelijke optie. Dit kost 5,50 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Zowel de 10-dagenpas als het evenementenbiljet zijn vanaf 1 julil te koop in de Oost-Vlaamse Lijnwinkels, automaten en voorverkooppunten.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.delijn.be/gentsefeesten.

Contacteer ons
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.