De Lijn maakt sneakers uit restjes textiel van oude bus- en tramzitjes

De Lijn maakt sneakers uit restjes textiel van oude bus- en tramzitjes

De Lijn zet duurzame stappen met een sneaker

De Lijn en Komrads, het Belgische duurzame sneakermerk, brengen samen een schoen uit. De Lijn? Een schoen? Da’s gek. Toch niet. Want deze schoen is volledig samengesteld uit gerecycleerde materialen. Én met restjes textiel van oude bus -en tramzitjes. Daarom zitten ze comfortabel. Maar vooral: daarom zijn ze zo goed voor het klimaat. Want De Lijn werkt al langer aan het verminderen van CO2 door de mensen aan te sporen de auto eens wat vaker te laten staan, en investeert ook volop in de elektrificatie van z’n eigen vloot. Je leest het ook op elke bus en tram: ‘beweeg mee naar minder CO2.’

In dat verhaal past ook het recycleren van oude bussen en trams. Die gaan niet gewoon naar de schroothoop, maar er worden verschillende onderdelen van gerecupereerd. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in andere voertuigen of ze krijgen een volledig nieuwe bestemming. Zo kreeg een tram in Gent een nieuw leven als informatiekiosk. Slim, toch?

‘Duurzaamheid is niet alleen maar een van onze strategische doelstellingen. Onze beslissing om onze vloot te vergroenen en duurzaamheid als prioriteit te stellen, is een stap in de juiste richting. We zijn vastbesloten om innovatieve oplossingen te omarmen en samen te werken met partners die onze visie delen. Duurzaamheid is niet alleen een trend, het is een verantwoordelijkheid die we serieus nemen’, zegt Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn.

Om deze inspanningen nog eens in de verf te zetten, werkt De Lijn samen met Komrads. Voor wie dit merk nog niet kent: Komrads is een Belgisch schoenenmerk dat bekend staat om z’n duurzame sneakers. Ethisch geproduceerd, met respect voor mens, natuur en planeet. Zo gebruiken ze alleen maar hergebruikte en gerecycleerde materialen. Met andere woorden: ze maken sneakers uit afval.

‘De mode-industrie is verantwoordelijk voor 20% van het wereldwijde waterafval, 21 miljard ton afval per jaar en 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Met Komrads maken we een duurzame sneaker met zo min mogelijk impact op het milieu, die ook nog eens trendy én comfortabel is. De samenwerking met De Lijn past daarom perfect in onze winkel’, aldus Greet en Mark van Komrads.

De Lijn en Komrads hebben dezelfde missie: geen emissie

De Lijn en schoenen, da’s zoals je ziet helemaal niet zo gek. Zo promoten we meteen ook combi-mobiliteit. Want je hoeft heus niet elke keer de bus te nemen. De fiets, een step of je twee voeten gebruiken zijn ook een perfect alternatief om je duurzaam te verplaatsen.

De sneakers zullen de naam SEATRS dragen. Een knipoog naar de iconische zetelstof waar ze uit gemaakt zijn. De eerste oplage van de sneakers bestaat uit 500 stuks. Wil je ook een paar? Dat kan.
Want de eerste lading wordt weggeven via verschillende influencers zoals Christophe Ramont, Anna-Livia Smekens of Naomi Timmerman.

Wie pakt de sneakers in?

In 2022 nam Komrads de volgende stap in het bouwen van een Purpose Driven bedrijf. Hun fullfillment (het picken, pakken en verzenden van bestellingen) wordt nu gedaan door NEKTARI.

NEKTARI is een maatwerkbedrijf, dat kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt (gehandicapten, ex-gevangenen, vluchtelingen) de kans geeft op een zinvolle job en het ontwikkelen van hun talent.

De Lijn streeft ernaar haar organisatie te weerspiegelen als de diverse samenleving waarin het bedrijf actief is. Net zoals in de maatschappij, ziet De Lijn binnen haar organisatie een rijke variëteit aan individuen met verschillende achtergronden, persoonlijkheden, talenten, competenties en beperkingen. Deze diversiteit vormt niet alleen een wezenlijk onderdeel van de bedrijfscultuur, maar biedt ook een bron van uitdagingen én kansen.

Wil je nog meer te weten komen over de inspanning van De Lijn of over Komrads?
Neem dan een kijkje op de website.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.