De Lijn start met werken Bredabaan

De Lijn start met werken Bredabaan


​ANTWERPEN – De Lijn start maandag 8 augustus met werken op het kruispunt van de Bredabaan en de Ringlaan in Merksem. De asfaltverharding rond de tramsporen wordt uitgebroken en heraangelegd. De werkzaamheden zullen twee weken duren.

Van maandag 8 augustus tot en met zaterdag 20 augustus gaat De Lijn aan de slag ter hoogte van de tramsporen op het kruispunt Bredabaan en Ringlaan in Merksem. Diverse delen van de asfaltzone waarvoor De Lijn verantwoordelijk is, zijn aan vervanging toe. Deze delen worden uitgebroken, verwijderd en opnieuw aangelegd. De vernieuwing gebeurt door middel van een drielaagse asfaltverharding.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “Voor 2022 voorzien we 21,5 miljoen euro voor tramspoorvernieuwingen in Antwerpen. In 2023 zal het budget voor tramspoorvernieuwingen in Gent en Antwerpen verder groeien naar 45 miljoen euro. Met deze investeringen willen we een historisch probleem oplossen. Investeringen in combinatie met een performant assetmanagement moet ervoor zorgen dat de volgende jaren effectieve verbeteringen zichtbaar worden op het terrein. Dit met de nodige aandacht voor de actieve weggebruiker.”

Er is geopteerd om de werken tijdens de vakantieperiode uit te voeren om de hinder voor het woonwerkverkeer zoveel mogelijk te beperken.

Tijdens de werkzaamheden blijven de voet- en fietspaden bereikbaar en toegankelijk. Gemotoriseerd verkeer kan het kruispunt niet over tijdens de werken. Alle verkeer komende van de Ringlaan of Merksemheidelaan zal rechts moeten afslaan, en verkeer op de Bredabaan zelf zal niet linksaf kunnen.

De staduitwaartse bussen (640-642-650), komende van de Ringlaan in de richting Bredabaan, worden plaatselijk omgeleid. De bussen die stadinwaarts rijden ondervinden geen hinder van de werken. Het tramverkeer wordt niet onderbroken, maar zal aan vertraagde snelheid rijden in de werfzone.

Meer info over de omleidingen: https://www.delijn.be/nl/nieuws/werken-bredabaan-merksem/

Vanaf het najaar worden er gedurende enkele maanden nog bijkomende herstellingswerken en ​ onderhoudswerken voorzien op de rest van de tramas Bredabaan. Op deze manier worden zowel de trambusbaan als de overige traminfrastructuur verzekerd van een optimale conditie tijdens hun levensduur. De Lijn zal tijdig hierover bijkomend communiceren.

Meer informatie

Een overzicht van de werken en omleidingen vind je op https://www.delijn.be/nl/gemeente/antwerpen/ en https://www.delijn.be/nl/nieuws/werken-bredabaan-merksem/
Raadpleeg de dienstregeling via de routeplanner op delijn.be of in onze app.

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.