De Lijn start vanaf 4 mei met vernieuwen tramsporen krspnt Mechelsestwg / Belgiëlei

De Lijn start vanaf 4 mei met vernieuwen tramsporen krspnt Mechelsestwg / Belgiëlei

Pendelbus vangt tramonderbreking op

 

Vanaf maandag 4 mei start De Lijn met het vernieuwen van de tramsporen en het wegdek aan het kruispunt van de Mechelsesteenweg met de Belgiëlei. De ingreep zal de veiligheid van reizigers en andere weggebruikers aanzienlijk verbeteren. De werken duren vermoedelijk tot en met 15 mei, afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens de werken worden de tramlijnen 2, 6, 7 en 15 tijdelijk ingekort of onderbroken. Dit wordt opgevangen door het inleggen van een pendelbus.

 

Nachtwerk

Gezien de grote impact op het verkeer zal de periode waarin gewerkt wordt zo kort mogelijk gehouden worden. Daarom zal tussen 7 mei en 15 mei 24u op 24u doorgewerkt worden.  De Lijn doet er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken zowel voor haar reizigers als voor de weggebruikers.

Maatregelen om hinder te beperken

- Voor gebruikers van openbaar vervoer

 • Tijdens de werken worden een aantal tramlijnen tijdelijk onderbroken. Tramgebruikers dienen er rekening mee te houden dat:
  • Lijn 2 rijdt tussen Hoboken en Provinciehuis aan de ene zijde en tussen P+R Merksem en P+R Linkeroever aan de andere zijde
  • Lijn 15 rijdt enkel tussen P+R Boechout en Provinciehuis
  • Lijn 6 rijdt enkel tussen P+R Luchtbal en Berchem station
  • Lijn 7 rijdt tussen Eilandje en Berchem station
 • Er wordt een pendelbus voorzien om de continuïteit te verzekeren en de ontbrekende connecties op te vangen. Deze pendelbus rijdt tussen Antwerpen Expo, via Berchem Kerk en Berchem station naar het Centraal Station. 

- Voor voetganges en (brom)fietsers

 • De oversteekplaatsen op het kruispunt Harmonie liggen in de werfzone en zijn niet toegankelijk. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen gebruik maken van de tijdelijke oversteken op de Belgiëlei en de Mechelsesteenweg.

-  Voor automobilisten

 • Het verkeer  van de Mechelsesteenweg ( N1) richting stad wordt omgeleid via de Belgiëlei
 • Het verkeer van de Belgiëlei  naar de Elisabethlei wordt omgeleid via de Mechelsesteenweg
 • Automobilisten wordt gevraagd om de omgeving van Harmonie te vermijden en alternatieve routes te gebruiken, dit zolang de werken duren.

 

Meer informatie
Een overzicht van de werken en omleidingen vind je op www.delijn.be/antwerpen.  De dienstregeling kan je raadplegen via de routeplanner op www.delijn.be of onze app.

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.