De Lijn vernieuwt roltrappen in metro Antwerpen

Vernieuwingswerken metro Sport en Meir: De Lijn investeert in toekomstbestendige mobiliteit

De Lijn zet een belangrijke stap in de modernisering van de Antwerpse metro. De vervoersmaatschappij investeert in de vervanging van de roltrappen in meerdere stations, om zo het comfort en de toegankelijkheid voor de reizigers te verbeteren. In station Sport zijn de werken reeds van start gegaan met de plaatsing van drie nieuwe roltrappen, die tegen midden december 2024 voltooid zullen zijn.

De uittredende Vlaamse viceminister-president en minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Binnenlands Bestuur:"Nu is ook knooppunt Meir aan de beurt. Hier voorziet De Lijn de installatie van maar liefst 15 nieuwe roltrappen. De eerste fase van deze werken start in de nacht van 8 op 9 september 2024 en loopt tot eind april 2025. Gedurende deze periode zullen de ingangen en uitgangen aan de kant van de Wapper afgesloten zijn. Voor de toegankelijkheid blijven de ingangen aan de Huidevetterstraat, evenals de lift, beschikbaar."

De website van De Lijn wordt voortdurend geüpdatet met de laatste informatie, zodat reizigers goed geïnformeerd blijven.

Deze werken kunnen mogelijk overlast veroorzaken, maar De Lijn benadrukt dat de vernieuwingen noodzakelijk zijn voor een comfortabel gebruik van de metro. Ze vormen een essentieel onderdeel van de structurele opwaardering van het Antwerpse metronet en zullen de mobiliteit in de stad ten goede komen.

circulatie bovengronds.pdf

PDF - 213 Kb

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.