De Lijn vervoerde 170 500 feestvierders tijdens oudejaarsnacht

325 medewerkers in de weer tijdens oudejaarsnacht

Woensdag 1 januari 2014 — De Lijn heeft de voorbije oudejaarsnacht in heel Vlaanderen 170 500  feestvierders vervoerd. In de hele provincie Oost-Vlaanderen, een groot deel van de provincie Antwerpen, drie Limburgse gemeenten en de stad Brugge was het vervoer gratis dankzij de financiële steun van het provinciebestuur en heel wat steden en gemeenten. Om alles in goede banen te leiden, kon de vervoermaatschappij rekenen op 325 vrijwillige medewerkers. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

 

West-Vlaanderen: 6 % meer feestvierders
In West-Vlaanderen vervoerde De Lijn vannacht  23 300 feestvierders of 6 % meer dan vorig jaar. De Kusttram vervoerde 9 600 feestneuzen, of bijna dubbel zoveel als vorig jaar. Ook in de regio Brugge stapten meer mensen op de bussen (+ 19 %). Door de stad Brugge waren de feestbussen van en naar de stad gratis.

 

Oost-Vlaanderen: gratis dankzij provincie
In Oost-Vlaanderen vervoerde De Lijn 15 400 reizigers van en naar hun bestemming. Gent nam met 9 300 feestvierders het merendeel voor zijn rekening, De feestbussen en –trams waren gratis dankzij de provincie Oost-Vlaanderen.

 

Vlaams-Brabant: 24 800 feestneuzen op de feestbussen
In Vlaams-Brabant kozen 24 800 feestneuzen voor de feestbussen, of evenveel als vorig jaar. De lijnen naar Leuven en Brussel namen de meeste reizigers voor hun rekening. Feestbus 260 in Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise was gratis.

 

Antwerpen: 103 000 reizigers
In Antwerpen namen 103 000 feestvierders de bus of tram tijdens oudejaarsnacht. Het centrum van Antwerpen was zoals elk jaar de topbestemming: ongeveer de helft van alle Antwerpse feestvierders namen de tram. Dankzij de financiële steun van de provincie Antwerpen en 42 gemeenten en districten konden de inwoners van die gemeenten en districten gratis de feestbussen nemen.

 

Limburg: 4 000 feestvierders
De Limburgse feestbussen hebben van oud op nieuw 4 000 feestvierders vervoerd. De meeste reizigers stapten op de bussen van noord-Limburg naar Hasselt en op de gratis feestbussen in de regio Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel. Ook de feestbus van Tessenderlo naar Geel was een succes.

 

325 BOB’s voor veilig vervoer
Voor het 26e jaar op rij zette De Lijn tijdens oudejaarsnacht extra mensen en middelen in: 325 mensen en 230 voertuigen op 134 lijnen zorgden voor het speciale oudejaarsnachtaanbod. Ook het infonummer van De Lijn bleef de hele nacht open.

Astrid Hulhoven woordvoerster De Lijn at De Lijn