De Lijn vervoerde 170 500 feestvierders tijdens oudejaarsnacht

325 medewerkers in de weer tijdens oudejaarsnacht

De Lijn heeft de voorbije oudejaarsnacht in heel Vlaanderen 170 500  feestvierders vervoerd. In de hele provincie Oost-Vlaanderen, een groot deel van de provincie Antwerpen, drie Limburgse gemeenten en de stad Brugge was het vervoer gratis dankzij de financiële steun van het provinciebestuur en heel wat steden en gemeenten. Om alles in goede banen te leiden, kon de vervoermaatschappij rekenen op 325 vrijwillige medewerkers. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

 

West-Vlaanderen: 6 % meer feestvierders
In West-Vlaanderen vervoerde De Lijn vannacht  23 300 feestvierders of 6 % meer dan vorig jaar. De Kusttram vervoerde 9 600 feestneuzen, of bijna dubbel zoveel als vorig jaar. Ook in de regio Brugge stapten meer mensen op de bussen (+ 19 %). Door de stad Brugge waren de feestbussen van en naar de stad gratis.

 

Oost-Vlaanderen: gratis dankzij provincie
In Oost-Vlaanderen vervoerde De Lijn 15 400 reizigers van en naar hun bestemming. Gent nam met 9 300 feestvierders het merendeel voor zijn rekening, De feestbussen en –trams waren gratis dankzij de provincie Oost-Vlaanderen.

 

Vlaams-Brabant: 24 800 feestneuzen op de feestbussen
In Vlaams-Brabant kozen 24 800 feestneuzen voor de feestbussen, of evenveel als vorig jaar. De lijnen naar Leuven en Brussel namen de meeste reizigers voor hun rekening. Feestbus 260 in Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise was gratis.

 

Antwerpen: 103 000 reizigers
In Antwerpen namen 103 000 feestvierders de bus of tram tijdens oudejaarsnacht. Het centrum van Antwerpen was zoals elk jaar de topbestemming: ongeveer de helft van alle Antwerpse feestvierders namen de tram. Dankzij de financiële steun van de provincie Antwerpen en 42 gemeenten en districten konden de inwoners van die gemeenten en districten gratis de feestbussen nemen.

 

Limburg: 4 000 feestvierders
De Limburgse feestbussen hebben van oud op nieuw 4 000 feestvierders vervoerd. De meeste reizigers stapten op de bussen van noord-Limburg naar Hasselt en op de gratis feestbussen in de regio Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel. Ook de feestbus van Tessenderlo naar Geel was een succes.

 

325 BOB’s voor veilig vervoer
Voor het 26e jaar op rij zette De Lijn tijdens oudejaarsnacht extra mensen en middelen in: 325 mensen en 230 voertuigen op 134 lijnen zorgden voor het speciale oudejaarsnachtaanbod. Ook het infonummer van De Lijn bleef de hele nacht open.

Contacteer ons
Astrid Hulhoven woordvoerster De Lijn, De Lijn
Astrid Hulhoven woordvoerster De Lijn, De Lijn
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met ruim 8000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.

De Lijn
Motstraat 20
B-2800 Mechelen