De Lijn verwacht woensdag hinder voor dienstverlening

Informatie vanaf 6 uur via delijn.be

De Lijn verwacht dat haar dienstverlening op woensdag 22 april verstoord zal zijn in heel Vlaanderen. De socialistische overheidsvakbond ACOD houdt dan een nationale staking tegen de besparingsmaatregelen van de federale en Vlaamse regering. Omdat de twee andere vakbonden niet deelnemen aan de actie, zullen er wel bussen en trams rijden. De vervoermaatschappij raadt haar reizigers aan om woensdagochtend www.delijn.be te raadplegen. Daar geeft ze vanaf 6.00 uur actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening. Hoeveel en waar er hinder zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf communiceren.

Contacteer ons
Over De Lijn

Mediagalerij: klik hier voor rechtenvrije foto's en afbeeldingen


Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor het openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. Het Vlaams gewest heeft 81,6 procent van de aandelen van De Lijn, de overige aandeelhouders zijn lokale overheden. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1000 lijnen en 36000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar bijna 11 miljoen ritten. Samen met privé-exploitanten die rijden in opdracht van De Lijn worden ongeveer 4100 voertuigen ingezet: 399 trams en 3700 bussen. De privé-exploitanten nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met goed 8000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken ook nog eens meer dan 2000 mensen.


De Lijn
Motstraat 20
B-2800 Mechelen