De Lijn verwacht woensdag hinder voor dienstverlening

Informatie vanaf 6 uur via delijn.be

De Lijn verwacht dat haar dienstverlening op woensdag 22 april verstoord zal zijn in heel Vlaanderen. De socialistische overheidsvakbond ACOD houdt dan een nationale staking tegen de besparingsmaatregelen van de federale en Vlaamse regering. Omdat de twee andere vakbonden niet deelnemen aan de actie, zullen er wel bussen en trams rijden. De vervoermaatschappij raadt haar reizigers aan om woensdagochtend www.delijn.be te raadplegen. Daar geeft ze vanaf 6.00 uur actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening. Hoeveel en waar er hinder zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf communiceren.

Contacteer ons
Tom Van de Vreken Woordvoerder VVM De Lijn, De Lijn
Tom Van de Vreken Woordvoerder VVM De Lijn, De Lijn
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.