De Lijn verwacht woensdag verstoorde dienstverlening

Informatie vanaf 6 uur via delijn.be

De Lijn verwacht dat haar dienstverlening op woensdag 7 oktober ernstig verstoord zal zijn. Het gemeenschappelijk vakbondsfront betoogt dan in Brussel naar aanleiding van de eerste verjaardag van de regering Michel. De vervoermaatschappij raadt haar reizigers aan om indien mogelijk een alternatief te zoeken. Woensdagochtend vanaf 6.00 uur geeft De Lijn op www.delijn.be actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening. Hoeveel en waar er hinder zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf inschatten.

 

Lijnen naar centrum Brussel omgeleid of ingekort
De buslijnen die woensdag het centrum van Brussel bedienen, zullen tijdelijk een omleiding volgen of ingekort worden. De betogers verplaatsen zich door Brussel van het noordstation naar het zuidstation. Hierdoor kan busstation Brussel Noord van 9 tot 13 uur niet bediend worden. Daarnaast rijden er van 13 tot 17 uur geen bussen naar Brussel Zuid. Detailinformatie over afgeschafte haltes per lijn vinden reizigers terug op www.delijn.be.

 

Contacteer ons
Dominique Renders Woordvoerster De Lijn Vlaams-Brabant, De Lijn
Dominique Renders Woordvoerster De Lijn Vlaams-Brabant, De Lijn
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.