De Lijn waarschuwt voor oplichting per mail

De Lijn waarschuwt voor oplichting per mail

Valse promoactie met Lijnkaart 50 euro

De Lijn waarschuwt voor een valse mail die mensen wil oplichten. Daarin wordt gevraagd om een aantal gegevens te bezorgen en 1 euro te betalen. Vervolgens zou je ​ een Lijnkaart (rittenkaart) van 50 euro ontvangen. De vervoermaatschappij benadrukt dat dit een valse mail is. Ze vraagt om niet op de link te klikken en de mail te rapporteren bij Safeonweb.  

Het gaat waarschijnlijk om internetoplichters. Wie de mail krijgt, kan hem best doorsturen naar [email protected]. Meer informatie over phishing en tips om dit te voorkomen is te vinden op www.safeonweb.be.

 

Meerdere fouten in afbeelding

De Lijn benadrukt dat promotieacties alleen verlopen via haar eigen kanalen. De afbeelding bevat ook verschillende fouten. Het afgebeelde voertuig is geen lijnbus, Lijnkaarten van 50 euro bestaan niet en de afgebeelde chipkaart wordt alleen gebruikt voor abonnementen.

Story image

 

Corporate
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.