De Lijn zet 23 extra trams in voor de Baloise Antwerp 10 Miles op zondag 21 april

De Lijn zet 23 extra trams in voor de Baloise Antwerp 10 Miles op zondag 21 april

Premetrostation Groenplaats zondag niet bediend van 15.30 uur tot 20 uur

Op zondag 21 april halen sportievelingen hun hart op en laten ze hun kunnen zien op de Baloise Antwerp 10 Miles. Met 23 extra trams zorgt De Lijn mee voor een vlot verloop van al dat geloop. Natuurlijk zijn er ook lijnen die niet hun normale reisweg kunnen volgen.

23 extra trams

In samenwerking met Golazo zal De Lijn op zondag 23 extra trams inzetten, wat zorgt voor ongeveer 7.000 extra plaatsen bovenop het reguliere aanbod. De extra trams zullen rijden op de lijnen 3, 5, 9 en 15 om bij te dragen aan een soepel verloop van de Baloise Antwerp 10 Miles. Deelnemers wordt aangeraden om op tijd te vertrekken vanwege de verwachte drukte bij haltes en in trams. De gewone vervoerbewijzen zijn geldig op de voertuigen van De Lijn en het is een aanrader om deze op voorhand via de De Lijn-app te kopen.


​Premetrostation Groenplaats niet bediend van 15.30 uur tot 20 uur

Om de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen, zal premetrostation Groenplaats van 15.30 uur tot 20 uur niet bediend worden door De Lijn om te voorkomen dat het te druk wordt in het station. Elk perron heeft slechts één uitgang die ook als ingang dient, waardoor er te veel mensen in het station zouden zijn. De trams zullen gedurende de hele dag wel stoppen in station Meir, dat zich vlakbij bevindt en meer toegangen tot de perrons heeft, waardoor toekomende en vertrekkende reizigers makkelijker gescheiden kunnen worden.

Tijdens piekmomenten van instroom zal De Lijn deelnemers en supporters doorverwijzen naar de voetgangerstunnel of de overzetboten, omdat de trams richting Linkeroever vol zullen zitten met bezoekers vanaf Antwerpen-Centraal en de randparkings.

Tijdens de uitstroom zal de halte Groenplaats volledig afgesloten worden. Voor reizigers die naar een treinstation willen gaan, zijn er alternatieven beschikbaar.

 • naar station Antwerpen-Centraal te voet via de Meir en De Keyserlei
 • naar station Antwerpen-Centraal vanaf Premetrostation Meir
 • naar station Antwerpen-Berchem met tramlijn 4 vanaf halte Meirbrug


​F. Van Eeden en Halewijn

Tijdens de uitstroom (tussen 14.30 uur en 19.30 uur) worden de haltes Halewijn en F. Van Eeden telkens in één richting afgesloten:

 • aan halte F. Van Eeden kan je alleen richting Rechteroever
 • aan halte Halewijn kan je richting Regatta, het eindpunt van lijn 15, het nieuwe parkeergebouw ‘P+R Linkeroever’, het eindpunt van tramlijnen 5 en 9, of met lijn 3 tot in Zwijndrecht en P+R Melsele.
 • Op het F. Van Eedenplein creëren we twee wachtzones:
  • richting Sportpaleis (en Merksem)
  • richting station Antwerpen-Centraal
 • Reizigers wachten buiten voor het premetrostation. De lijncontroleurs coördineren de situatie en zorgen dat ze veilig en gefaseerd binnen kunnen.
 • Trams richting Sportpaleis (lijnen 3 en 5) stoppen vooraan, trams richting Antwerpen-Centraal (lijnen 9 en 15) stoppen achteraan.

Aangepaste reiswegen bus en tram

Om de deelnemers veilig te laten lopen, passen we zondag 21 april ook de reiswegen aan van vier tramlijnen en acht buslijnen.

Het gaat vooral om lijnen die het parcours van de Baloise Antwerp 10 Miles kruisen in Antwerpen.

 • Tramlijn 1 bedient de Bolivarplaats niet en rijdt in omleiding via de Brederodestraat naar het eindpunt Zuid.
 • Tramlijn 4 bedient de Bolivarplaats en KMSKA niet en rijdt in omleiding via De Vrièrestraat en Geuzenstraat naar de Nationalestraat. Van daar volgen de trams hun normale reisweg.
 • Tramlijn 7 rijdt niet naar het Eilandje (MAS) en heeft haar eindpunt aan Sint-Pietersvliet.
 • Buslijn 17 rijdt tussen 9 uur en 19 uur niet naar Brouwersvliet en heeft haar eindpunt op het Sint-Jansplein.
 • Buslijn 36 rijdt die dag niet, tijdens de dagen van de op- en afbouw volgt buslijn 36 een omleiding (te raadplegen via onze omleidingsberichten).
 • Buslijnen 80- en 90-bundel
  • Buslijnen 82, 84, 85, 87 rijden niet naar Van Eedenplein en hebben hun eindhalte op de noordelijke rijbaan Blancefloerlaan, net voorbij het kruispunt Halewijnlaan.
  • Buslijnen 93, 95, 99 rijden niet naar Van Eedenplein en hebben hun eindhalte aan P+R Melsele.
  • Buslijn 93 neemt de bediening tussen Burcht en Zwijndrecht over van buslijn 87.
 • Buslijnen 180, 181, 182, 183 rijden tussen 9 uur en 19 uur niet via Museum van Schone Kunsten en rijden in omleiding via De Vrièrestraat en Geuzenstraat naar het eindpunt Groenplaats.

 

Meer info

Alles over de Baloise AG Antwerp 10 Miles

www.delijn.be/10miles

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.