De Lijn zet bussen én bolderkarren in op zomerfestivals

De zomer staat voor de deur, en dus maken de zomerfestivals en -events zich klaar om weer massa’s bezoekers te ontvangen. Uiteraard is De Lijn van de partij om al die festivalgangers, feestvierders en muziekliefhebbers veilig en vlot naar hun bestemming te brengen. Hiervoor worden flink wat extra bussen en nachtbussen voorzien. Overigens pakt De Lijn dit jaar ook uit met een ongewoon vervoermiddel: bolderkarren.

Tomorrowland, Graspop, Rock Werchter, Paradise City Festival, Pukkelpop, Pennenzakkenrock, … na twee jaar coronavirus kan en mag het eindelijk weer allemaal. Naar goede gewoonte zet De Lijn weer alle zeilen bij om ervoor te zorgen dat de vele bezoekers probleemloos naar hun feestbestemming worden gebracht en zich nadien verzekerd weten van vervoer huiswaarts. Door te kiezen voor openbaar vervoer beweegt men bovendien mee naar minder CO2. De Lijn wil een belangrijke partner zijn in het verduurzamen van de mobiliteit in Vlaanderen. Het openbaar vervoer kan immers een belangrijke bijdrage leveren in het beperken van de CO2-emissies.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit: “De Lijn zorgt voor extra vervoer bij een groot aantal evenementen. Dat varieert van extra bussen tot nachtbussen. Zo weten bezoekers zich verzekerd van een vlotte verbinding zonder parkeerstress. Voor Tomorrowland zet De Lijn liefst 89 extra bussen in. Reizen met de festivalpendel is inbegrepen in het toegangsticket.”

Uiteraard wordt ook voor andere events zoals Pennenzakkenrock, Pukkelpop, Rock Werchter, TW Classic en Paradise City Festival voorzien in aanzienlijk extra busaanbod.

Op zaterdag 25 juni zet De Lijn tussen 10 en 2 uur pendelbussen in vanaf Leuven Station om de festivalgangers naar de festivalweide van TW Classic te brengen. Hiervoor kan er vooraf een speciaal dagticket (7,50€) worden gekocht via de app, website of via sms (stuur ‘DLD’ naar 4884). Ook het Treinticket TW Classic is geldig om met de pendelbussen te reizen. Andere vervoerbewijzen zijn niet geldig. Meer info op delijn.be/nl/nieuws/tw-classic.

Voor Rock Werchter is er, naast de verbinding met de treinstations, zelfs een pendelbus voorzien tussen Parking C16 Hoevestraat naar het festivalterrein en de camping. Vouwfietsen of opvouwbare steps zijn niet toegelaten op de bussen.

Overigens, wie naar de camping moet hoeft zich al evenmin zorgen te maken over hoe al die kampeerspullen daar te krijgen. De Lijn voorziet immers heuse bolderkarren aan diverse festivals. Die zijn licht, handig te hanteren, en lenen zich perfect om tentjes, slaapzakken en allerlei andere kampeerbenodigdheden zonder moeite te vervoeren naar de kampeerplek. Het is de eerste keer dat De Lijn uitpakt met bolderkarren. De bolderkarren kunnen gratis worden gebruikt. Ze zijn te vinden op Rock Werchter, Paradise City en Pukkelpop, aan de stand van De Lijn vlakbij de bushalte.

Voor wie wel zin heeft in een festival, maar geen ticket meer heeft kunnen bemachtigen, heeft De Lijn nieuws. Op de website van De Lijn kun je met een beetje geluk toch nog een ticket versieren voor je favoriete festival of evenement. Er worden talrijke tickets weggegeven via www.delijn.be/festivals.

Alle info over de inzet van de bussen van De Lijn, de dienstregeling en vervoerbewijzen vind je op: delijn.be/evenementen.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.