De Lijn zoekt 206 chauffeurs met vier jobdagen in oktober

De Lijn zoekt 206 chauffeurs met vier jobdagen in oktober

De Lijn houdt in oktober vier grote jobdagen in Leuven, Grimbergen, Antwerpen en Destelbergen. Kandidaten komen daar te weten wat een job als chauffeur bij De Lijn concreet betekent. Ze krijgen een antwoord op hun vragen én de kans om kennis te maken met het team van De Lijn.

Iedere dag nemen mensen de bus of de tram naar hun werk, naar school of om een uitstapje te maken. De Lijn engageert zich voor een duurzame mobiliteit met een significante daling van de CO2-uitstoot. Om de Vlaming nog meer aan te moedigen zijn mobiliteit te verduurzamen startte De Lijn dit jaar met de campagne ‘Beweeg mee naar minder CO2’. Om die beweging mogelijk te maken zijn er natuurlijk heel wat gemotiveerde werknemers nodig.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “De Lijn is op zoek naar nieuwe chauffeurs en startte in de zomer een nieuwe rekruteringscampagne. Er zijn al heel wat sollicitanten maar De Lijn heeft nog meer chauffeurs nodig. Met de jobdagen willen we het beroep in de kijker zetten en hier een extra boost aan geven.”

Met maar liefst vier jobdagen op vier centrale locaties gaat De Lijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Tegen eind dit jaar wil de vervoermaatschappij nog 206 chauffeurs aanwerven. De jobdagen gaan door op vier verschillende data en locaties:

 • Leuven op 10 oktober
 • Grimbergen op 11 oktober
 • Antwerpen op 12 oktober
 • Destelbergen op 13 oktober

Hoe deelnemen?

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website delijn.be/chauffeur.

Na de inschrijving ontvangen de kandidaten een bevestiging van hun deelname. Het aantal plaatsen is beperkt. Als er geen tijdsslot meer vrij zou zijn op één van de jobdagen kunnen de kandidaten in het onlineformulier ook aangeven dat ze graag door een medewerker van De Lijn gecontacteerd willen worden.

Kandidaat-chauffeurs maken proefrit met de bus

Na de verwelkoming van de kandidaten op de jobdag volgt een korte infosessie over de verschillende aspecten van de job van een buschauffeur: de manier van werken en praktische punten zoals verloning komen hier aan bod. Vervolgens krijgen de geïnteresseerden een rondleiding en mogen ze op de stelplaats onder begeleiding van een instructeur een proefritje maken met een bus. Wie wil, kan meteen kennismaken met toekomstige collega’s. Ze kunnen een teamcoach ontmoeten en in gesprek gaan met collega’s van de personeelsdienst. Ten slotte wordt hen praktische hulp aangeboden bij het solliciteren. Handig om nadien onmiddellijk de kandidatuur in te dienen.

Wat biedt De Lijn?

 • Kandidaten zonder rijbewijs D kunnen via de eigen rijschool van De Lijn dit rijbewijs binnen de 6 weken halen.
 • De Lijn wil haar chauffeurs zekerheid geven. Ze starten dan ook meteen met een contract voor onbepaalde duur. De Lijn leidt hen op tot chauffeur terwijl ze al in dienst zijn. Daarnaast kunnen ze doorgroeien naar tal van functies binnen de organisatie.
 • De Lijn heeft verschillende stelplaatsen in heel Vlaanderen. Er wordt alles aan gedaan om de chauffeurs dicht bij hun woonplaats te laten werken. Zo verliezen ze weinig tijd van en naar het werk.
 • De chauffeurs stellen zelf hun werkrooster af op hun privéleven. Een rustdag, vroege, onderbroken of late shift, een dienst in de stad of net niet? Zij geven elke maand hun voorkeur door in het planningssysteem.
 • De Lijn biedt een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden.
 • Werken bij De Lijn betekent werken in een menselijke omgeving met passie voor de klant.

Informatie voor sollicitanten

Alle details over de jobdag staan op delijn.be/chauffeur.

 

 

Cijfers: hoeveel vacatures in elke regio?

 • Oost-Vlaanderen: 25 buschauffeurs
 • Brusselse Rand: 20 buschauffeurs
 • Leuven: 27 buschauffeurs
 • Antwerpen: 44 buschauffeurs (zowel voor stads- en streekvervoer) en 55 tramchauffeurs
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privĂ©firma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.