De Lijn zoekt 300 chauffeurs, 60 technici en een heel aantal andere profielen

De Lijn zoekt 300 chauffeurs, 60 technici en een heel aantal andere profielen

De nieuwe aanwervingscampagne van De Lijn mikt op een grote instroom

Samen met al haar medewerkers wil De Lijn meewerken aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties. Maar om de beweging naar minder CO2 waar te maken zoekt De Lijn nog heel wat nieuwe medewerkers. Daarom loopt er een grootschalige rekruteringscampagne, die extra focust op de regio’s waar de vraag naar nieuw personeel het grootst is.

De Lijn is op zoek naar een groot aantal nieuwe collega’s. Daarom zet de vervoersmaatschappij deze zomer opnieuw volop in op rekruteringscommunicatie. De Lijn zoekt zowel nieuwe chauffeurs, technici als ook een heel aantal andere profielen die moeilijk ingevuld geraken.

Hiervoor zet De Lijn tal van kanalen in, zoals affichage op de voertuigen, advertenties in kranten, sociale media, bannering op nieuwssites en flyers.

Bus- of tramchauffeur zijn is voor velen een jongensdroom (of meisjesdroom). Dat valt ook te horen bij heel wat medewerkers van De Lijn. Ook het voorbeeld van ouders of grootouders die hun carrière achter het stuur doorbrachten inspireerde heel wat chauffeurs.

Yvonne Meskens en Cindy De Vos, een moeder-dochter-duo buschauffeur bij De Lijn. Iets wat je niet vaak tegenkomt. “Natuurlijk zijn er wel meerdere chauffeurs met een familieband, maar moeder en dochter, daar zijn wij hier echt de enige van!’, zegt Yvonne die al 14 jaar buschauffeur bij De Lijn is. De vaste reizigers maken het voor Yvonne het leukst. “Bijvoorbeeld die lieve oude mensen die al van ver staan te zwaaien als je aan komt rijden”, zegt ze. Ook Cindy heeft over de jaren heen al veel vaste reizigers leren kennen. “Elke dag reizigers een goede reis bieden, dat is wat me blij maakt. Ik ben een gastvrouw in de bus die de veiligheid en het comfort voor de reiziger garandeert. Door het rijden in verschillende streken is mijn baan als buschauffeur enorm afwisselend!” aldus Cindy. Cindy is al meer dan acht jaar werkzaam als buschauffeur bij De Lijn: “Intussen is buschauffeur écht mijn droomjob.” Beide dames werken fulltime op de bus. Toch is dat niet altijd even makkelijk. “Ik heb een kleine dochter”, zegt Cindy. “Gelukkig past mijn moeder ook vaak op en houden ze bij De Lijn rekening met mijn uurrooster.” “We doen het inderdaad samen”, zegt Yvonne. “En ik ben zo fier op m’n dochter.”

Focus op specifieke regio’s

De Lijn zoekt nieuwe collega’s over heel Vlaanderen, en dit in een zeer krappe arbeidsmarkt. In bepaalde regio’s is de zoektocht nog uitdagender dan in andere, concreet gaat het dan bijvoorbeeld over de regio rond Antwerpen, rond Leuven, in de Vlaamse Rand rond Brussel. Daarom spitst de campagne zich nog extra toe op deze regio’s.

Jobdagen

In september en oktober houdt De Lijn ook jobdagen op verschillende locaties. Voor chauffeurs is dit op 10 oktober in Leuven, op 11 oktober in Grimbergen, op 12 oktober in Antwerpen en op 13 oktober in Destelbergen. Voor technici liggen 14 september in Leuven, 15 september in Gentbrugge en 19 september in Destelbergen al vast. Geïnteresseerden houden best de jobsite en de sociale media van De Lijn in de gaten.

De Lijn zoekt straffe medewerkers

Bij De Lijn staan mensen centraal. Het is dan ook onze absolute prioriteiten om Vlaanderen samen met al onze 7500 collega's leefbaar en bereikbaar te maken en te houden. Vandaag én morgen.

De Lijn biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, besteedt aandacht aan doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf en zet in op werken dicht bij huis. De Lijn wil voor al haar medewerkers een respectvolle omgeving creëren waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Op de jobsite van De Lijn kunnen werkzoekenden terecht voor meer info over de beschikbare vacature te vinden.

[email protected]

Rekruteringsteam De Lijn 059 34 57 30

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.