De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal informatieve en aangename jobdagen uitgereikt wordt naar 300 extra enthousiastelingen.

Tijdens deze jobdagen krijgen de kandidaten niet alleen inzicht in de verloning, de voordelen en de voorwaarden. Onze recruiters en mogelijk toekomstige collega’s zijn ter plaatse voor tekst en uitleg.

Wie wil voelen hoe het voelt om met de bus te rijden kan dat ter plaatse proberen.

Naast chauffeurs zoekt de Lijn ook nog een 50-tal technici. Voor die technische profielen worden aparte infomomenten georganiseerd.

Op onze website (delijn.be/jobs) kan je een overzicht vinden van de verschillende jobdagen en ontmoetingsmomenten. Het zijn DE momenten om de goesting te doen rijpen en de opstap te maken.

We zetten onze jobdagen ook in de kijker met een radiocampagne die startte op 19 september en op onze voertuigen en social media. De Lijn maakt er werk van om nieuwe collega’s te vinden.

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.