De Lijn zoekt ook in 2023 nog enthousiaste collega’s chauffeurs en technici

De Lijn zoekt ook in 2023 nog enthousiaste collega’s chauffeurs en technici

Op zoek naar een nieuwe uitdaging of naar een nieuw geluid? Vervoermaatschappij De Lijn wil in 2023 circa 900 nieuwe chauffeurs en 100 nieuwe technici aanwerven. Na 4 maanden hebben we al 330 chauffeurs en 48 technici gerekruteerd.

Om de jobaanbiedingen en de troeven van de jobs in de verf te zetten, organiseert De Lijn de hele meimaand lang jobdagen. Geïnteresseerden kunnen het lijstje van data, uren en locaties vinden via www.delijn.be/jobs. Via deze website kan men zijn of haar keuze maken en onmiddellijk inschrijven. Jobdagen voor chauffeurs liggen op andere dagen dan die voor technici.

De Lijn biedt een stimulerende job dicht bij huis met een aantrekkelijke verloning. Chauffeurs bij De Lijn hebben ook heel wat ​ leer- en doorgroeimogelijkheden. Nog even benadrukken dat wie instapt en geselecteerd wordt als chauffeur het rijbewijs D in de eigen rijschool van De Lijn kan behalen, en dus opgeleid wordt als chauffeur terwijl hij/zij al in dienst is en betaald wordt.

Planning en timing

De jobdagen voor chauffeurs vinden plaats op:

 • 06/05 in stelplaatsen Destelbergen en Grimbergen
 • 13/05 in stelplaatsen Berchem en Kessel-Lo

De jobdagen voor technici vinden plaats op:

 • 12/05 in Oostende (traminfra)
 • 16/05 in Dilbeek
 • 22/05 in Mechelen (bus)
 • 25/05 in Grimbergen (bus) + Antwerpen (tram)
 • 30/05 in Gentbrugge (tram & traminfra)
 • 31/05 in Kessel-Lo (bus) + Hoboken (traminfra)

Wat staat er op het programma?

 • Een warme verwelkoming
 • Korte infosessie over de verschillende aspecten van de job (manier van werken, verloning, …)
 • Een rondleiding in de stelplaats of werkplaats
 • Proefritje met een bus, onder begeleiding van een instructeur (enkel voor chauffeurs)
 • Kennismaking met toekomstige collega's
“Werken bij De Lijn is meewerken aan een betere en toekomstgerichte mobiliteit in Vlaanderen. De Lijn is dan ook volop in beweging. Zo zijn wij samen op weg naar meer duurzaamheid. Die dynamische omgeving biedt heel veel mogelijkheden en groeikansen voor onze medewerkers.” Filip Claes, directeur Human Resources De Lijn.

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.