De winnaars van de Big Data Challenge van De Lijn zijn gekend!

De winnaars van de Big Data Challenge van De Lijn zijn gekend!

Op dinsdag 29 november vond in Leuven de prijsuitreiking plaats.

Met de Big Data Challenge voor ICT’ers wil De Lijn de interesse van potentiële toekomstige kandidaten wekken. Van 15 september tot 18 november konden jonge en ervaren professionals, studenten of ook medewerkers van De Lijn deelnemen aan een onlinewedstrijd en mooie prijzen in de wacht slepen. Een innovatieve en ludieke manier om nieuw talent aan te trekken.

Een succes

De Big Data Challenge werd een heus succes: maar liefst 974 deelnemers gingen de uitdaging aan, 504 professionals, 435 studenten en 35 collega's van De Lijn.

De beste 55 deelnemers werden uitgenodigd voor de finale: de 20 beste professionals, de 20 beste studenten en de 15 beste medewerkers van De Lijn. De finalisten werden verdeeld in groepen en kregen een laatste opdracht: een applicatie bedenken die de bezettingsgraad op de voertuigen van De Lijn in kaart brengt. De finale was bedoeld om het team te bepalen dat de meest creatieve en doordachte oplossing leverde. De winnaars sleepten mooie prijzen in de wacht: elke deelnemer van het winnende team ontving een waardebon van 500 euro.

En het winnende team is …

De deliberatie van de vakjury ter plaatse leverde het volgende resultaat op:

Victor Le Pochat, Tom Thevelein, Jeroen Craps, Hasan Salim Kanmaz en Tom Allard kwamen als beste uit de bus. De Lijn feliciteert alle deelnemers die de uitdaging aangingen om deel te nemen aan de challenge. En natuurlijk de winnaars in het bijzonder!

Waarom deze challenge?

De Lijn wil een voortrekkersrol blijven spelen in een klantgericht, efficiënt en duurzaam openbaar vervoer in Vlaanderen. Haar ICT-diensten spelen daarin een cruciale rol. De Lijn heeft dan ook gepassioneerde ICT’ers nodig die mee zijn met de laatste evoluties. Met de Big Data Challenge daagt De Lijn ICT’ers uit voor een speelse wedstrijd. Zodoende hoopt De Lijn op deze creatieve manier extra ICT’ers te kunnen aantrekken. En aangezien De Lijn een voortdurend lerende en zichzelf verbeterende organisatie is, werden ook de eigen medewerkers uitgenodigd om deel te nemen.

De Lijn organiseerde de challenge met EDITx. Hun doel is om kwaliteitsvolle talentenpools van deelnemers te creëren. EDITx heeft de ambitie om tal van wedstrijden te houden, rekrutering te vergemakkelijken en de employer branding van haar partners te versterken.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.