Deze zomer reizen jeugdverenigingen opnieuw vlot en voordelig met De Lijn naar hun kampplaats

Deze zomer reizen jeugdverenigingen opnieuw vlot en voordelig met De Lijn naar hun kampplaats

Jeugdverenigingen die deze zomer op kamp gaan, reizen veilig, betaalbaar en duurzaam naar en van hun zomerkamp, en dit van 27 juni tot en met 4 september. De Lijn biedt, samen met de Vlaamse overheid, een voordelige formule aan voor alle erkende jeugdbewegingen. Dankzij de tussenkomst van de Vlaamse overheid betalen zij slechts 1,70 euro per reiziger (groepsticket).

Het zomerkamp van de jeugdbewegingen, een van de leukste momenten van het jaar, komt stilaan dichterbij. Zomerkampen bieden veel meer dan alleen een vakantie voor kinderen. Het is een kans voor elk kind om een wereld buiten de eigen buurt te ontdekken. Ministers Peeters en Dalle willen samen met De Lijn deze ervaring ondersteunen door de reis naar de kampplaats zo vlot, veilig en duurzaam mogelijk te laten verlopen.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters: “In 2021 werden er maar liefst 14 521 reizigers vervoerd met 221 ritten in het kader van kampvervoer verzorgd door de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn. Voor de jongeren die de dienstverlening van De Lijn nog niet kennen, is dit een uitgelezen kans om te proeven van hun veilig én duurzaam openbaar vervoer. Ik wens ze allemaal een supertoffe zomer toe!”

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle: “Op kamp gaan is voor veel kinderen en jongeren een echt hoogtepunt, waar ze lang naar uitkijken. Vlot en veilig op de bestemming raken is uiteraard essentieel. De Lijn is al jarenlang een trouwe partner van de jeugdbewegingen. We zijn alle chauffeurs en medewerkers bijzonder dankbaar voor hun inzet. Samen zorgen we dit jaar voor een zorgeloze zomer.”

Twee opties voor kampvervoer

Bij een groep groter dan 45 personen zorgt De Lijn voor aangepast vervoer door versterkingsritten in te leggen. De verplaatsing mag maximaal 50 km bedragen, langere afstanden zijn niet mogelijk. De verplaatsing moet ten minste 3 weken op voorhand aangevraagd worden. Met een groepsticket (verkrijgbaar vanaf 10 personen) betalen de reizigers slechts 1,70 euro per persoon. Ze kunnen ook mee met een ander vervoerbewijs zoals een Buzzy Pazz.

Groepen met minder dan 45 personen reizen met een gewone buslijn, reserveren is niet nodig. Als het druk is op het voertuig moet de groep misschien gesplitst worden. Een deel van de groep neemt dan de volgende bus. Met een groepsticket betaalt elke reiziger slechts 1,70 euro.

Voor meer informatie, alle voorwaarden en de inschrijvingen kunnen de jeugdverenigingen terecht op http://www.delijn.be/opkamp.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.