Dienstverlening De Lijn in Brussel normaliseert vanaf woensdag

Info over ritten op dinsdag op www.delijn.be en 070 220 200

Na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om het hoogste dreigingsniveau in Brussel te behouden, heeft de directie van De Lijn maandagavond opnieuw de situatie geëvalueerd. Omdat de Brusselse scholen ook dinsdag gesloten zullen zijn, zal De Lijn dan geen schoolritten uitvoeren naar de hoofdstad. Reizigers die dinsdag willen weten of hun bus naar Brussel rijdt, kunnen vanaf 6.00 uur 's ochtends terecht op www.delijn.be en het infonummer 070 220 200 (0,30 euro / min.). Aangezien de Nationale Veiligheidsraad geen nieuwe maatregelen heeft genomen voor de dienstverlening van De Lijn in Vlaanderen, blijven de bussen en trams daar rijden zoals voorzien.

 

Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest schakelt De Lijn zich in in de normalisering vanaf woensdag. Dit betekent dat de dienstverlening van de bussen wordt afgestemd op de geleidelijke heropening van de Brusselse metro en scholen. De Lijn zal hiervoor contact opnemen met de MIVB.

Roger Kesteloot, directeur-generaal:

‘Ik wil onze chauffeurs danken voor de geleverde inspanningen. Dit zijn voor iedereen uitzonderlijke omstandigheden, voor zowel onze reizigers als onze medewerkers. Daarom houden we permanent contact met de veiligheidsdiensten en onze collega’s van de MIVB. Zo kunnen we meteen reageren als de situatie wijzigt.’ 

2015-11-23-_21.00_---persbericht-De-Lijn---Dienstverlening-De-Lijn-in-Brussel-normaliseert-vanaf-woensdag.pdf

PDF - 68 Kb

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.