Dienstverlening De Lijn in Brussel normaliseert vanaf woensdag

Info over ritten op dinsdag op www.delijn.be en 070 220 200

Maandag 23 november 2015 — Na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om het hoogste dreigingsniveau in Brussel te behouden, heeft de directie van De Lijn maandagavond opnieuw de situatie geëvalueerd. Omdat de Brusselse scholen ook dinsdag gesloten zullen zijn, zal De Lijn dan geen schoolritten uitvoeren naar de hoofdstad. Reizigers die dinsdag willen weten of hun bus naar Brussel rijdt, kunnen vanaf 6.00 uur 's ochtends terecht op www.delijn.be en het infonummer 070 220 200 (0,30 euro / min.). Aangezien de Nationale Veiligheidsraad geen nieuwe maatregelen heeft genomen voor de dienstverlening van De Lijn in Vlaanderen, blijven de bussen en trams daar rijden zoals voorzien.

 

Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest schakelt De Lijn zich in in de normalisering vanaf woensdag. Dit betekent dat de dienstverlening van de bussen wordt afgestemd op de geleidelijke heropening van de Brusselse metro en scholen. De Lijn zal hiervoor contact opnemen met de MIVB.

Roger Kesteloot, directeur-generaal:

‘Ik wil onze chauffeurs danken voor de geleverde inspanningen. Dit zijn voor iedereen uitzonderlijke omstandigheden, voor zowel onze reizigers als onze medewerkers. Daarom houden we permanent contact met de veiligheidsdiensten en onze collega’s van de MIVB. Zo kunnen we meteen reageren als de situatie wijzigt.’