Directeur Techniek & Supply Chain Peter Vanwalleghem verlaat De Lijn

Directeur Techniek & Supply Chain Peter Vanwalleghem verlaat De Lijn

Directeur Techniek & Supply Chain Peter Vanwalleghem kiest voor een nieuwe uitdaging en verlaat De Lijn. Hij zal ad interim vervangen worden door Jacques Verspeek.

Roger Kesteloot, directeur-generaal De Lijn:  

‘Wij zien Peter Vanwalleghem niet graag vertrekken, maar hebben natuurlijk alle begrip voor zijn beslissing om voor een nieuwe uitdaging te kiezen.  Wij danken Peter oprecht voor de inzet en de energie die hij de voorbije jaren voor onze organisatie heeft getoond. Peter Vanwalleghem heeft een sterke visie op de toekomst van De Lijn en De Lijn Techniek die de organisatie moet klaarmaken om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen. Het spreekt voor zich dat we deze visie willen verderzetten ook na zijn vertrek. Peter Vanwalleghem blijft trouwens nog ter beschikking van De Lijn tot het einde van het jaar en zal nog enkele projecten binnen Techniek & Supply Chain kunnen afronden.’

 

Inmiddels werd de heer Jacques Verspeek aangezocht als interim directeur Techniek & Supply Chain. Hij zal vanaf 16 oktober starten bij De Lijn. Hij heeft de volle steun van het remuneratiecomité voor het uitvoeren van de opdracht. De aanstelling als interim directeur Techniek & Supply Chain zal nog ter bevestiging geagendeerd worden voor de raad van bestuur van 23 oktober 2019. Jacques Verspeek is een zeer ervaren manager die de voorbije 10 jaar ook meerdere interim opdrachten op directieniveau opnam in verschillende bedrijfscontexten.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.